Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Comunicat de presă - Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului

ro

07 Jul, 2021 13:44 654 Marime text
Nr. 110.409 din 7 Iulie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Cercetat penal pentru conducere sub influența alcoolului
 
          La data de 6 iulie a.c., în jurul ori 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fierbinți-Târg, în timp ce efectuat activități de supraveghere a traficului rutier în localitatea Fierbinții de Sus au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 43 de ani, din comuna Adâncata.
 
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest Drager, acesta indicând o valoare a alcoolemiei de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Șoferul a fost condus la Camera de Gardă a Spitalului Municipal Urziceni, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
 
 
Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere.
 
Polițiștii ialomițeani acționează permanent pentru sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.
 
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii