Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă - 29.09.2021

ro

29 Sep, 2021 12:25 934 Marime text
Nr. 110515 din 29 Septembrie 2021
 
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Mandat de executare a pedepsei, pus în aplicare de polițiști
 
Polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Rurală Grivița au acţionat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag de la executarea unor pedepse privative de libertate.
 
Astfel, poliţiştii au identificat un bărbat de 35 de ani, din comuna Grivița, pe numele căruia Judecătoria Slobozioa a emis un mandat de executare a pedepsei de 3 ani și 9 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
 
Cel în cauză a fost încarcerată în Penitenciarul Slobozia.
 

 
Șoferi depistați la volan sub influența alcoolului
 
La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 08:00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit, pentru control, un  ansamblul de vehicule format din tractor  rutier și remorcă agricolă, ce se deplasa sinuos pe raza orașului Țăndărei.
 
La volan a fost identificat un bărbat în vârstă de 52 de ani, care a fost testat de polițiști cu aparatul Drager, rezultatul indicând o valoare de 0.87 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
De asemenea, acesta a fost verificat în bazele de date, reieșind că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
 
Bărbatul a fost condus la Spitalul din Tăndărei, unde în prezența personalului medical a refuzat prelevarea de mostre biologice.
 
În cauză s-au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”. 
 
* * *
 
La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism ce se deplasa pe DJ203F, pe raza localității Valea Ciorii.
 
La volan autoturismului a fost identificat un bărbat în vârstă de 35 de ani, din comuna Valea Ciorii, care în momentul controlului emana halenă alcoolică.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
Conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Orașenesc Ţăndărei, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a concentrației de alcool.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii