Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:04 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Ialomița Buletin de presă -13.10.2021

ro

13 Oct, 2021 15:09 1012 Marime text
 
Nr. 110543 din 12 Octombrie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Conducători auto depistați la volan, sub influența băuturilor alcoolice

 
Noaptea trecută, 12/13 octombrie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Sectiei 1 Poliție Rurală Slobozia, în timp ce efectuau un filtru rutier au efectuat semnal de oprire unui autoturism, ce se deplasa pe raza comunei Gheorghe Doja.
 
Conducătorul auto nu a oprit la semnale acustice și luminoase, a accelerat, însă a fost interceptat de polițiști în dreptul unui imobil.
 
Șoferul, un tânăr de 23 de ani, din comuna Gheorghe Doja a fost verificat în bazele de date întrucât nu avea asupra sa documentele personale și ale autoturismului, reieșind că are permisul de conducere anulat.
 
De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul Drager, care a  a indicat o valoare de 0.46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea determinării concentrației de alcool în sânge.
 
Pe numele lui a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiuniilor de ,,conducerea unui vehicul fara permis de conducere” și ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.
 
* * *
 
Tot în cursul nopții trecute, în jurul orei 00:30, pe raza municipiului Slobozia un alt conducător auto, implicat într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice.
 
Bărbatul în vârstă de 46 de ani, din municipiul Slobozia, a fost identificat de polițiști la fața locului, și întrucât emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul Drager rezultatul fiind de 1.02 mg/l, alcool pur în aerul expirat.
 
În continuare conducătorul auto a fost condus la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge.
 
În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii