Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 30.06.2021

ro

30 Jun, 2021 15:29 806 Marime text
Nr. 893965 din 30 iunie 2021
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
 
          În data de 29 iunie 2021, în jurul orei 08:00, un bărbat în vârstă de 81 ani, din municipiul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe DN 26, cu direcția de deplasare dinspre Galați spre Bârlad, în interiorul localității Cuca, a surprins și accidentat o femeie în vârstă de 81 ani, din această localitate. Femeia se angajase în traversarea străzii prin loc nepermis.
          Conducătorul auto a părăsit locul producerii accidentului, însă a fost depistat ulterior, în jurul orei 09:30 în localitatea Băleni, județul Galați.
          Victima accidentului a suferit leziuni ușoare care nu au necesitat internarea în spital pentru investigații suplimentare.
          Atât conducătorul auto cât și pietonul au fost testați alcoolscop, rezultatele fiind negative.
În cauză de față a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de Vătămare corporală din culpă respectiv, Părăsirea locului accidentului.
         
***
 
În data de 29 iunie 2021, în jurul orei 15:00, un bărbat în vârstă de 48 ani, din municipiul Bârlad, în timp ce conducea un autoturism pe DE 581, cu direcția de deplasare dinspre Focșani spre Tecuci, la ieșirea de pe podul peste râul Siret, în dreptul intersecției cu DC 67, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu un alt autoturism ce era condus regulamentar de un bărbat, în vârstă de 27 ani, care a acroșat la rândul său un autoturism condus dinspre Tecuci de un bărbat de 33 ani, ambii conducători auto cu domiciliul în municipiul Tecuci.
În urma acestui eveniment rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului auto în vârstă de 27 ani și a unui alt pasager din acest autoturism.
Conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv doar în cazul bărbatului în vârstă de 48 ani, rezultând o alcoolemie de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză de față a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de Vătămare corporală din culpă respectiv, Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
         
***
 
INFRACȚIUNE CIRCULAȚIE
 
La data de 30 iunie 2021, în jurul orei 03.00, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic, pe DN 25, în interiorul comunei Hanu Conachi, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 52 de ani, din comuna Tudor Valdimirescu, județul Galați, care conducea sub influența băuturilor alcoolice și cu dreptul de a conduce suspendat.
La testarea alcoolscopică rezultatul a fost de 1,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Anton Cincu Tecuci unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere și de Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
*** 
 
Update:
 
Față de tânărul de 21 ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați a dispus măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile.
.............
(La data de 28 iunie 2021, în jurul orei 18.10, polițiștii Biroului Rutier Galați au oprit în trafic, pe strada Oțelarilor, un autoturism la volanul căruia au identificat un tânăr, de 21 de ani, din satul Tichilești, județul Brăila, care avea dreptul de a conduce suspendat.
Totodată, în urma verificărilor s-a constatat faptul că plăcuțele de înmatriculare montate pe autoturism, aparțin altui vehicul.
În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunilor de Punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și de Conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță, fiind introdus în data de 28.06.2021 în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați.)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii