Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 19.10.2021

ro

19 Oct, 2021 13:05 961 Marime text

 
Nr. 894069 din 19 octombrie 2021
 
 
 
REȚINUȚI PENTRU FURT CALIFICAT
 
La data de 18 octombrie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Galați au identificat și reținut doi bărbați, de 22 și 36 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetări, a reieșit că, în noaptea de 17/18.10.2021, cei doi ar fi forțat ușa de acces și ar fi pătruns în incinta unei foste societăți comerciale, de unde ar fi sustras patru jante de autoturism, confecționate din aliaj și echipate cu anvelope, în valoare de aproximativ 3 000 de lei.
La adresa la care aceștia locuiesc, fără forme legale, polițiștii au găsit bunurile sustrase, pe care le-au înapoiat păgubitului.
Cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri, și au fost reținuți, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
În cursul zilei de azi, persoanele în cauză vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
Update:  La data de 18 octombrie a.c., bărbatul, de 27 de ani, reținut pentru conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis, a fost prezentat instanței de judecată, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru o perioadă de 30 de zile.
 
 
La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Elena Doamna, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 27 de ani, din comuna Smârdan.
Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Deoarece acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.
Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.
 
 
***
 
Update: La data de 05 octombrie a.c., instanța de judecată a dispus, față de bărbatul depistat conducând fără permis de conducere și sub influența alcoolului, măsura preventivă a areestului la domiciliu, pentru o perioadă de 60 de zile.
În cursul zilei de ieri, Tribunalul Galați a admis contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor și a dispus arestarea preventivă a persoanei în cauză.
 
La data de 04 octombrie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galați au reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, un bărbat, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.În data de 30.09.2021, bărbatul fusese surprins în flagrant delict de polițiști, în timp ce conducea un autoturism, pe un drum public din localitatea Fântânele, deși avea
 
suspendată exercitarea dreptului de a conduce. După prelevarea mostrelor biologice, pentru stabilirea alcoolemiei, s-a constatat că bărbatul avea o concentrație alcoolică de 1,29 g/l alcool pur în sânge.
În continuare, polițiștii efectuează cercetări, în vederea administrării probatoriului în cauză și tragerii la răspundere a conducătorului auto.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii