Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Galați Buletin informativ - 18.10.2021

ro

18 Oct, 2021 14:08 647 Marime text
Nr. 894065 din 18 octombrie 2021
 
 
 
EVENIMENTE RUTIERE
 
La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 19.40, pe D.J. 255, în localitatea Rediu, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.
La fața locului, polițiștii au stabilit că un bărbat, de 34 de ani, din comuna Cuca, a condus autoturismul pe drumul mai sus menționat și, într-o curbă la stânga, ar fi pierdut controlul direcției, intrând într-un cap de pod și ricoșând, apoi, într-un gard.
În urma impactului, conducătorul auto a fost rănit, fiind condus la spital, pentru îngrijiri medicale. La testarea alcoolscop, acesta a prezentat valoarea de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal, atât pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă, cât și pentru cea de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului, bărbatul fiind reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
 
***
 
Un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului, a fost depistat la volanul autoturismului, în aceeași zi, de polițiștii Secției 4 Poliție Galați. Bărbatul a condus autoturismul pe Bulevardul George Coșbuc, din municipiul Galați, polițiști aflați în patrulare observând deplasarea sinuoasă a acestuia și procedând la oprirea lui în trafic.
Întrucât, la testarea alcoolscop, bărbatul a prezentat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii l-au condus la spital, în vederea prelevării de mostre
 
 
biologice și a stabilirii alcoolemiei, întocmind dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.
 
***
 
La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 23.30, polițiști din cadrul Secției 5 Poliție Galați au oprit în trafic, pe strada Elena Doamna, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 27 de ani, din comuna Smârdan.
Cu ocazia controlului documentelor, polițiștii au constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Deoarece acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat alcoolscop, valoarea rezultată fiind de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal, bărbatul fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.
Acesta a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, cu propunere de arestare preventivă.
 
***
 
La data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii Postului de Poliție Matca au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Matca, un autoturism la volanul căruia au identificat un bărbat, de 32 de ani.
Conducătorul auto emana halenă alcoolică, astfel că polițiștii i-au solicitat efectuarea testului alcoolscop. Acesta a refuzat atât testul, cât și prelevarea de mostre biologice.
Ca urmare, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul prelevării de mostre biologice.
 
 
***
 
La data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii Secției 4 Poliție Galați au fost sesizați telefonic, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism parcat în fața unui imobil, de pe strada Odobești, din municipiul Galați.
La adresa indicată, polițiștii au identificat un tânăr, de 21 de ani, care le-a declarat că, în noaptea de 16/17 octombrie, în jurul orei 01.30, a observat că autoturismul nu se mai afla în fața imobilului, dar că ar fi fost adus înapoi, în jurul orei 02.00.
În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că, în noaptea respectivă, tânărul ar fi consumat alcool, împreună cu patru prieteni, cu vârste cuprinse între 17 și 21 de ani, și, la un moment dat, cu acordul său, adolescentul, de 17 ani, s-ar fi deplasat cu autoturismul, pe raza municipiului Galați, pentru a face cumpărături.
Acesta a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru substanța THC 5 (cannabis).
Întrucât minorul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis  și conducere sub influența substanțelor psihoactive și a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
 
 
MANDATE EUROPENE DE ARESTARE, PUSE ÎN EXECUTARE DE POLIȚIȘTI
 
La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 11.30, polițiștii Biroului Urmăriri, din cadrul Serviciului Investigații Criminale Galați, au depistat, la volanul unui autoturism
care se deplasa dinspre comuna Movileni spre municipiul Galați, un bărbat, de 34 de ani, din comuna Matca, pe numele căruia autoritățile austriece emiseseră, în luna martie 2021, un mandat european de arestare.
 
Bărbatul, cercetat pentru comiterea de furturi de bancomate, pe teritoriul statului austriac, a fost reținut 24 de ore, ulterior, Curtea de Apel dispunând față de acesta mandat de arestare preventivă, în vederea extrădării.
 
***
 
În aceeași zi,  un alt bărbat, de 20 de ani, cetățean moldovean, pe numele căruia autoritățile italiene au emis mandat european de arestare, pentru furt și ultraj la polițist, a fost depistat în timp ce încerca să intre pe teritoriul statului român, prin punctul de trecere a frontierei Oancea.
Polițiștii Biroului Urmăriri l-au reținut pe acesta și l-au prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, instanța dispunând arestarea sa preventivă, în vederea extrădării.
 
***
 
La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Galați au depistat, în zona unui imobil, de pe Bulevardul Siderurgiștilor, un tânăr, de 21 de ani, pe numele căruia autoritățile cehe emiseseră un mandat de arestare, în vederea extrădării.
Bărbatul, care ar fi comis mai multe furturi în Republica Cehă, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați, care a dispus reținerea sa, pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii