Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 27.01.2022

ro

27 Jan, 2022 13:23 739 Marime text

                                                                                                                 Nr. 24 din 27 ianuarie 2022

 
BULETIN DE PRESĂ
 
                Controale desfășurate de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, Poliției Locale și reprezentanții Serviciul Ecarisaj Bistrița
 
La data de 26 ianuarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști locali și reprezentanți ai Serviciul de Ecarisaj Bistrița au desfășurat verificări cu privire la deținătorii de câini din municipiul Bistrița.
 
Ieri, polițiștii au efectuat controale pe o stradă din cartierul Sărata, unde a fost semnalată prezența unui număr mare de câini. Astfel, au fost depistați și preluați de către Serviciul Ecarisaj 9 câini de talie mare, fără stăpân, dar și câini nesupravegheați, ai căror proprietari nu au respectat obligațiile legale.
 
Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale cu avertisment proprietarilor animalelor nesupravegheate, depistate în spațiul public.  Sancțiunile au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/2004, privind Protecția Animalelor și Legii 61/1991.
 
Doi bărbați care conduceau autovehicule, deși nu aveau acest drept,  s-au ales ieri cu dosar penal
 
La data de 26 ianuarie a.c., pe Drumul Național 17, în localitatea Tiha Bârgăului, pe sensul de mers Bistrița – Vatra Dornei, a fost depistat și oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 72 de ani, din Mureșenii Bârgăului.
 
În urma verificărilor efectuate, a reieșit faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, în consecință polițiștii au întocmit dosar penal
pentru comiterea infracțiunii conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
Tot ieri, pe Drumul Național 17D, în urma verificărilor efectuate la fața locului, la un accident rutier produs între localitățile Feldru și Nepos, polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducere fără permis și vătămare corporală din culpă.
 
Vizat este un bărbat de 35 de ani, din județul Galați, localitatea Tudor Vladimirescu, conducător al unei autoutilitare care, în timp ce conducea autovehiculul, a pierdut control, a părăsit partea carosabilă și a ajuns în șanțul de pe partea dreaptă a drumului public.
 
În urma accidentului, conducătorul auto a fost rănit și transportat la spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. De asemenea, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Năsăud - Compartimentul Rutier.
 
          Intervenția și măsurile dispuse de polițiști pentru aplanarea unui scandat în familie
 
În după-masa de ieri, 26 ianuarie, polițiștii din cadrul Poliției orașului Beclean au intervenit la un scandal în familie, în localitatea Braniștea.
 
Evenimentul a fost sesizat prin SNUAU 112, iar în urma primelor verificări efectuate a rezultat faptul că, din cauza unor neînțelegeri și pe fondul consumului de alcool, un tânăr de 28 de ani, din Braniștea și-ar fi agresat mama, o femeie de 51 de ani, adresându-i injurii și amenințări.
 
Împotriva tânărului, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu și au întocmit un dosar penal în care continuă cercetările pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și amenințare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii