Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:03 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 26.07.2021

ro

26 Jul, 2021 11:09 628 Marime text
                                                                                                                     Nr. 294 din 26 iulie 2021 
BULETIN DE PRESĂ
 
Telefon însușit de un bărbat, restituit de polițiști proprietarului de drept
 
 
Polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au identificat autorul însușirii fără drept a unui bun găsit sau ajuns din eroare la făptuitor.

În fapt, la data de 13 iulie a.c., în timp ce un bărbat de 39 de ani din municipiul Bistrița se deplasa cu un autoturism taxi, în municipiu, ar fi găsit pe bancheta din spate a acestuia un telefon mobil, pe care și l-ar fi însușit pe nedrept.
 
Valoarea prejudiciului cauzat, de 3200 de lei, a fost recuperat în totalitate, telefonul fiind restituit persoanei vătămate.
 
Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.
 
Atenție! Conform art. 243(1) din Codul Penal: „Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la trei luni sau cu amendă.”
 
 
Ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat din municipiul Bistrița
 
La data de 23 iulie a.c., polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției municipiului Bistrița au emis un ordin de protecție provizoriu împotriva unui bărbat de 60 de ani din municipiul Bistrița.

Polițiștii au fost solicitați de o femeie de 58 de ani din municipiu care a reclamat faptul că soțul acesteia a distrus mobilierul dintr-o încăpere a locuinței unde domiciliază împreună, totodată adresându-i amenințări telefonice.
 
Împreună cu femeia, polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, constatându-se oportună emiterea unui ordin de protectie provizoriu, împotriva bărbatului fiind totodată întocmit un dosar de cercetare penală pentru distrugere și amenințare.
 
 
 
Sancțiune aplicată pentru nerespectarea măsurii de carantină
 
La data de 23 iulie a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Lechința o depistat un bărbat de 33 de ani din Urmeniș care nu respecta măsura de carantină la domiciliu.
 
Bărbatul a fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 cu amendă de 1000 de lei.
 
În acest caz a fost totodată informat Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Bistrița-Năsăud pentru a dispune și alte măsuri complementare conform competenței.
 
 
Trei infracțiuni în urma unui accident rutier în municipiul Bistrița
 
La data de 25 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au depistat un șofer fără permis de conducere în urma unui accident rutier.
 
Un tânăr de 22 ani, din Leșu, în timp ce conducea un autoturism prin parcarea B1 Retail Park situat pe strada Calea Moldovei din Bistrița a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o tânără de 21 ani din Domnești.
 
După impact șoferul de 22 de ani și-a continuat deplasarea până în spatele unui imobil din vecinătate.
 
În urma coliziunii a rezultat rănirea șoferiței, aceasta necesitând transportul la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.
 
În urma verificărilor polițiștii au stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Ambii conducători auto au fost testați alcoolscopic rezultatele fiind negativ.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.
 
 
Accident rutier în municipiul Bistrița
 
La data de 25 iulie a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au intervenit la un accident la intersecția dintre strada Gării și Bulevardul Republicii.

Un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani din Bistrița a intrat în coliziune cu un alt autoturism condus de un bărbat de 56 de ani din Rusu Bârgăului. În urma impactului nu au rezultat răniri de persoane, fiind constatate doar pagube materiale.

Șoferul de 56 de ani a fost testat cu aparatul etilotst, rezultatul fiind negativ.
 
În cazul șoferului de 35 de ani, acesta a refuzat să fie testat atât cu aparatul etilotest cât și cu aparatul Drug-test, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru determinarea alcoolemiei și a substanțelor psihoactive.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier fiind întocmit un dosar penal cu privire la conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, urmând dispunerea de măsuri legale în funcție de rezultatele buletinului de analiză medico-legale.
 
Mopedist depistat în flagrant delict fără permis de conducere și sub influența alcoolului
 
La data de 25 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului au oprit în trafic pe Drumul Județean 172D prin Bistrița Bârgăului un moped.
 
A fost identificat șoferul acestuia, un bărbat de 44 de ani din Bistrița Bârgăului. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
 
A fost totodată testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,47 mg/L alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost ulterior condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Cercetările continuă de polițiștii Secției 2 Poliției Rurală Prundu Bârgăului fiind întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând documentarea faptelor.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii