Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 07.12.2021

ro

07 Dec, 2021 11:30 621 Marime text

                                                                                                                 Nr. 448 din 7 decembrie 2021

 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
          Caz soluționat de polițiștii Biroului Rutier Bistrița. Un bărbat bănuit de comiterea mai multor infracțiuni la regimul rutier a fost depistat și reținut de polițiști
 
Ieri, 6 decembrie, polițiștii Biroului Rutier Bistrița au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat de 35 de ani, din Susenii Bârgăului, cercetat pentru părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia, vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
 
În fapt, în luna august 2020, pe strada în  Decembrie din Bistrița, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme, dintre care unul înmatriculat în Franța.
 
Accidentul s-a soldat cu rănirea unuia dintre conducătorii auto implicați, respectiv o femeie de 44 de ani, din Bistrița. Imediat după producerea accidentului, celălalt conducător implicat, al autoturismului înmatriculat în Franța, a abandonat autovehiculul și a plecat de la fața locului.
 
În urma investigațiilor efectuate, în luna septembrie 2020, polițiștii l-au identificat ca fiind un bărbat de 35 de ani, din Susenii Bârgăului și au constatat faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Bărbatul în cauză s-a sustras urmăririi penale.
 
În prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, iar în cursul zilei de astăzi, acesta va fi prezentat magistraților în vederea luării unei măsuri preventive.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate de polițiști Biroului Rutier Bistrița, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița.
 

          Sancțiune pentru nerespectarea Legii 55/2020, aplicată în urma unei intervenții la un scandal, de polițiștii Biroului de Ordine Publică
 
În dimineața de ieri, 6 decembrie, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița au intervenit la un scandal sesizat prin 112. La fața locului, a fost identificat un bărbat de 43 de ani, din localitate, care a relatat polițiștilor faptul că fiul concubinei sale l-a agresat fizic în timp ce se afla într-un imobil din Bistrița, după care a plecat. Acesta a mai menționat faptul că nu dorește să depună plângere penală.
 
În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că este vorba despre un tânăr de 19 ani, din Viișoara, plasat în carantină la domiciliu până la data de 16 decembrie 2021. Având în vedere că nu a respectat măsurile impuse, a fost sancționat contravențional, conform Legii 55/2020, cuantumul sancțiunii aplicate fiind de 1.000 de lei.
         
 
Dosar penal întocmit în urma unei constatări în flagrant delict
 
La data de 6 decembrie a.c., în cadrul acțiunilor preventive desfășurate pe raza municipiului Bistrița, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică a oprit pentru control un autoturism care circula pe raza municipiului, pe o stradă din cartierul Viișoara.

La volan a fost identificat un bărbat de 45 de ani, din Bistrița, iar în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că are dreptul de a conduce suspendat. Bărbatul a fost testat cu aparatele DrugTest și etilotest, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
 
 Polițiștii s-au sesizat din oficiu și continuă cercetările în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută la art. 335 din Codul Penal.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii