Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Buletin de presă - 06.12.2021

ro

06 Dec, 2021 13:33 881 Marime text

Nr. 443 din 6 decembrie2021

 
BULETIN DE PRESĂ
 
         
 
          Update: Arestat preventiv pentru 30 de zile, cercetat de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului pentru încălcarea ordinului de protecție, distrugere și amenințare
 
Știre inițială:” Dosar penal pentru distrugere și amenințare, întocmit de polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Prundu Bârgăului” https://bn.politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/buletin-de-presa-3-decembrie-2021
 
 
La data de 3 decembrie 2021, în cadrul cercetărilor efectuate, polițiștii Secției 2 Poliție Prundu Bârgăului au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui tânăr de 28 de ani, din Livezile.
 
Împotriva acestuia, polițiștii au emis un ordin de protecție provizoriu la data de 2 decembrie 2021 și ulterior ar fi încălcat măsura dispusă, în sensul că s-ar fi deplasat la imobilul în care locuiește bunica sa, în localitatea Livezile, deși îi era interzis.
 
La data de 4 decembrie a.c., a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița, în vederea arestării preventive. În prezent, acesta se află în arestul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împotriva lui fiind dispus mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, de către Judecătoria Bistrița.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile dispuse prin ordinul de protecție provizoriu, distrugere și amenințare.
 
 
          Dosar penal întocmit de polițiștii din Sângeorz-Băi pentru infracțiunea de refuzul ori sustragerea de prelevare de mostre biologice; vizată este o femeie din județul Arad
 
În seara de 3 decembrie a.c., polițiștii rutieri din Sângeorz-Băi au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută la art. 337 din Codul Penal, respectiv refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, în cadrul căruia efectuează cercetări.
 
Vizată este o femeie de 31 de ani, din Sânmartin, județul Arad care, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 17D, prin orașul Sângeorz-Băi, a pierdut controlul acestuia și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. În urma accidentului, nu au fost înregistrate victime.
 
Conducătoare auto a fost testată cu aparatul etilotest, valoarea indicată fiind 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Femeia a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea determinării alcoolemiei.
 
          Cercetările în acest caz sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Orașului Sângeorz-Băi, sub aspectul comiterii infracțiunii de refuzul ori sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
 
 
 
Depistată, în flagrant delict, de polițiștii Biroului Rutier, în timp ce conducea un autoturism fără să aibă acest drept
 
În noaptea de 3/4 decembrie 2021, polițiștii Biroului Rutier au depistat și oprit pentru control, pe strada Libertății din Bistrița, un autoturism înmatriculat în județul Ialomița.
 
La volan a fost identificată o tânără de 24 de ani, din orașul Isaccea, județul Tulcea, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Tânăra a fost testată cu aparatele  etilotest și DrugTest 5000, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările sunt continuate de către polițiștii Birului Rutier. Totodată, femeia a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea restricțiilor de circulație, conform Legii 55/2020.
 
 
          A pus în pericol siguranța traficului rutier, dar a fost depistat la timp de polițiști
 
La data de 5 decembrie a.c., în urma unui apel 112, polițiștii au depistat în trafic, pe  raza municipiului Bistrița, un autoturism care circula haotic. A fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 68 de ani, din Bistrița, iar în urma testării, rezultatul indicat de etilotest a fost 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar cercetările continuă de Biroul Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzută la art. 336 din Codul Penal, respectiv conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii