Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - Mandate de percheziţie puse în aplicare de poliţişti într-un dosar penal de evaziune fiscală

ro

09 Jun, 2021 13:20 769 Marime text
 
 
 
 
 
 
               Nr. 504803 din 09 iunie 2021
 
        
BULETIN DE PRESĂ
 
Mandate de percheziţie puse în aplicare de poliţişti într-un dosar penal de evaziune fiscală
 
La data de 08 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice, împreună cu cei din cadrul Sectiei 1 Poliţie Bacău, criminalişti şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au pus în aplicare 3 mandate de percheziţie pe raza municipiului Bacău, la domiciliile a doi bărbaţi, de 54, respectiv 46 de ani, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă continuată şi complicitate la evaziune fiscală.
Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, bănuiţii, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, în perioada aprilie 2015-mai 2017, ar fi comercializat mărfuri(deşeuri feroase şi neferoase) către mai multe societăţi comerciale de pe raza judeţului Bacău fără a declara sau înregistra în contabilitatea societăţilor, tranzacţiile efectuate. Totodată, în perioada aprilie 2015-mai 2017, în numele şi interesul a două societăţi comerciale ar fi realizat operaţiuni  de scriere şi semnare de facturi fiscale, avize de însoţire a mărfurilor, semnare de contracte comerciale, retragere de sume de bani din conturile societăţilor comerciale precizate, operatiuni ce nu au fost evidenţiate în actele contabile ori în alte documente legale, aducând în acest fel un prejudiciu bugetului consolidat al statului în cuantum de 257.333 de lei.
Cu ocazia percheziţiilor efectuate, au fost identificate mijloace materiale de probă, fiind puse în executare şi două mandate de aducere la sediul I.P.J Bacău a celor doi bănuiţi în vederea audierii.
Ulterior, cei doi au fost retinuţi de poliţişti pentru 24 de ore.
  
Cercetat de poliţişti pentru conducere sub influenţa alcoolului
 
              La data de 09 iunie a.c, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat, în trafic, un conducător auto de 47 de ani, din comuna Filipeşti, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influenţa alcoolului.
              Conducătorul auto în cauză a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
              Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
 
 A condus băut şi a avariat două autovehicule
 
La data de 08 iunie a.c., în jurul orei 15:30, poliţiştii rutieri din Bacău au fost sesizaţi despre faptul că pe strada George Bacovia din localitate s-a produs un accident de circulaţie cu pagube materiale.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că, un bărbat de 47 ani, din localitate, în timp ce conducea un autovehicul pe strada George Bacovia ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu două autovehicule parcate.
Conducătorul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
 În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
                                                                                          
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii