Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 26.08.2021

ro

26 Aug, 2021 15:25 1022 Marime text
BULETIN DE PRESĂ

Doi bărbați din Pitești, suspectați de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, reținuți de polițiști
 
În urma activităților de cercetare specifice desfășurate de polițiștii de investigații criminale din Moinești, doi bărbați din Pitești au fost reținuți pentru o perioadă de 24 de ore și sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
 
La data de 24 august a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Moineşti au fost sesizaţi de către un bărbat de 50 de ani, din localitate,  despre faptul că a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune.
În urma cercetărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul, în cursul zilei precedente, a intenționat să achiziţioneze 136 de rezervoare din pvc, de la o societate comercială din localitatea Zalău. În acest sens, în vederea efectăurii transportului mărfii din Zalău către Moineşti, a postat un anunț pe o reţea de socializare, pentru a identifica un transportator.
Persoană vătămată a fost contactată telefonic de către o persoană cu identitate necunoscută, care şi-a manifestat disponibilitatea de a efectua transportul, cu două mijloace auto proprii, cu condiţia de a transfera contravaloarea mărfii, respectiv suma de 34.000 de lei, printr-un operator și furnizor de servicii de plăți.
Bărbatul a efectuat plata dar ulterior persoana care l-a contactat nu i-a mai răspuns la telefon, iar în dimineața următoare, vânzătorul i-a comunicat că la sediul firmei din Zalău nu s-a prezentat nicio persoană pentru a plăti şi ridica rezervoarele.
Continuând activitățile de investigație, polițiștii au solicitat Judecătoriei Moinești emiterea a două mandate de percheziţie domiciliară. Astfel, la data de 25 august a.c., polițiștii au pus în executare mandatele de percheziţie la locuinţele a doi bărbați din municipiul Pitești, județul Argeș.
În urma perchezițiilor efectuate polițiștii au identificat și ridicat mai multe mijloace material de probă - înscrisuri, cartele SIM și telefoane mobile, precum și  suma de 25.510 de lei.
Cei doi bărbați, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune au fost reținuți de către polițiști pentru o perioadă de 24 de ore, Aceștia au fost escortaţi şi depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Moineşti cu propuneri procedurale.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Argeş.
 
 
Verificări ale poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice
 
 
Ieri, 25 august a.c., lucrători din cadrul I.P.J. Bacău - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul structurilor teritoriale cu atribuţii pe linie de ordine publică au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, din domeniul comerţului cu legume și fructe, de pe raza judeţului Bacău.
În cadrul activităților desfășurate au fost verificate 39 de entități economice, au fost aplicate 28 de sancţiuni contravenționale în valoare de 50.000 de lei și a fost confiscată suma de 1.263 de lei.
Din totalul sancțiunilor aplicate, 8 au fost la OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscal și 19 la Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol.
 

Infracţiune la regimul rutier
 
            La data de 25 august a.c., poliţiştii rutieri, aflându-se în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe DN2F din comuna Secuieni, au depistat în flagrant un bărbat de 50 de ani, din municipiul Bacău, în timp ce conducea o autoutilitară, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de  0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
 

 
Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiștii din Onești
 
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Onești au depistat un bărbat, de 29 de ani, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.
 
             La data de 25 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Onești au depistat pe raza municipiului, un bărbat de 29 de ani, pe numele căruia Judecătoria Onești a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.
Cel în cauză a fost introdus în Penitenciarul Bacău unde are de ispășit o pedeapsă de 9 luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, faptă săvârșită anul trecut, în luna ianuarie, când în mod intenționat a lovit cu capul geamul unei autospeciale de poliție.
 
 
 
Reținut de polițiști pentru încălcarea ordinului de protecție provizoriu
 
La data de 25 august a.c., un bărbat de 41 de ani, din comuna Filipeni, a fost reținut de polițiști și încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Bacău. Acesta a încălcat ordinul de protecție provizoriu emis pe numele său cu trei zile în urmă, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de  violenţă în familie și ameninţare.
Bărbatul urmează să fie prezentat  Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propuneri procedurale.
 
 
 
                                                                                                                         Întocmit,
Inspector de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii