Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 25.08.2021

ro

25 Aug, 2021 13:42 939 Marime text
Nr. 507104 din 25 august 2021
                        
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Cercetări finalizate de polițiști într-un dosar penal de furt calificat
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 2 Poliție Bacău au finalizat cercetările în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat. Față de două persoane, bănuite de comiterea infracțiunii s-au făcut propuneri de trimitere în judecată.
 
La data de 05 mai a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, de către administratorul unei societăți comerciale cu punctul de lucru în municipiul Bacău, cu privire la faptul că, în perioada 30.04.2021-05.05.2021, persoane necunoscute au pătruns în incinta unității, iar din interior au sustras mai multe unelte precum și dispozitivul de stocare a înregistrărilor video, cauzând un prejudiciu de circa 10.000 de lei.
Din cercetările efectuate de polițiști s-a stabilit că, în noaptea de 01/02.05.2021, un tânăr de 23 de ani, din comuna Gioseni, ar fi pătruns în incinta punctului de lucru al societăți comerciale din municipiul Bacău, ce are ca profil de activitate reparații autovehicule, de unde ar fi sustras mai multe unelte, precum și dispozitivul de stocare a înregistrărilor video, cauzându-se un prejudiciu de circa 10.000 de lei.
            Ulterior, cu ajutorul unui bărbat de 38 de ani, din Bacău, ar fi valorificat bunurile sustrase pentru suma de 2.500 de lei.
            Cei doi bănuiți au fost reținuți de polițiști și, ulterior, tânărul de 23 de ani a fost arestat preventiv, iar față de bărbatul de 38 de ani a fost dispusă măsura controlului judiciar.
            Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de trimitere în judecată.

 
Identificată și cercetată de polițiști după ce ar fi sustras haine dintr-un complex comercial
 
În cursul lunilor ianuarie și februarie a.c., o tânără de 26 de ani, din județul Vrancea ar fi sustras din mai multe magazine din incinta unui complex comercial din Bacău, articole de îmbrăcăminte, prin îndepărtarea sistemelor de siguranță, folosind un dispozitiv artizanal.
            Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Bacău au efectuat o percheziție domiciliară la imobilul bănuitei, ocazie cu care a fost identificată și ridicată în vederea continuării cercetărilor, o armă neletală, supusă autorizării, aparținând concubinului acesteia, un bărbat de 35 de ani.
          Polițiștii au finalizat cercetările în acest caz și au înaintat dosarul penal unității de parchet cu propunere de trimitere în judecată a tinerei pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt calificat și a bărbatului de 38 de ani, penrtu comiterea infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

 
Depistat de polițiști în timp ce conducea un autoturism radiat din circulație
 
 La data de 24 august a.c., pe DN 2, în afara localitaţii Cleja, un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Bacău, au oprit în trafic un autoturism înmatriculat în Olanda, condus de un tânăr de 21 de ani.
 Din verificări, polițiștii au stabilit că autovehiculul este radiat din circulație.
      În cauză a fost întocmit dosar penal pentru savarsirea infracţiunii de punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 
A condus un atoturism sub influența alcoolului
 
            La data de 25 august a.c., în jurul orei 03:00, o patrulă mixtă formată din polițist și jandarm, în timp ce executau serviciul de patrulare pe strada Alexei Tolstoi, din mun. Bacău, au depistat un localnic de 28 de ani, în timp ce conducea un autoturism cu o alcoolemie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
          Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii