Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 21.04.2022

ro

21 Apr, 2022 11:02 683 Marime text
Nr.1059982 din 21 aprilie 2022
                         
                                                                           
 
 BULETIN DE PRESĂ
 
Sărbători în siguranță
 
          Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, derulează în această perioadă, activități de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului.
         Activitățile au fost desfășurate în cadrul Comisiei Județene de monitorizare a activității preventive și alături de polițiștii Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău au fost și reprezentanți ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Bacău și Grupării de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău.
         Instituțiile M.A.I. participante au distribuit materiale de informare și prevenire, au discutat cu cetățenii și au transmis mesajul ”Sărbători în siguranță”.
         De asemenea, au fost transmise și mesaje referitoare la siguranța on line, la siguranța tranzacțiilor on line, la înșelăciuni sau fraude.

Sancționați contravențional de polițiștii rutieri
 
La data de 20 aprilie a.c., polițiștii au oprit în trafic, pe strada Calea Bârladului din mun. Bacău, un autoturism condus de un bărbat de 66 de ani, din comuna Horgeşti care transporta, contra cost, două persoane pe ruta Horgești-Bacău, fără a deţine documente legale pentru a efectua serviciul de transport public de persoane.
Polițiștii au întocmit proces-verbal de constatare a contravenţiei şi au dispus măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare, în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni.
           La aceeași dată, un tânăr de 20 de ani, din comuna Horgești a fost oprit în trafic pe raza municipiului Bacău, în timp ce transporta cu un autoturism, contra cost, trei persoane pe ruta Horgești-Bacău, fără a fi autorizat în acest sens.
Tânărului i s-a aplicat amendă în valoare de 3.000 de lei şi s-a dispus măsura complementară de reţinere a certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numerele de înmatriculare în vederea suspendării dreptului de utilizare a vehiculului pentru o perioada de 6 luni.

Armă letală ridicată în vederea confiscării
 
La data de 20 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au efectuat două percheziţii domiciliare la două imobile aparținând unui bărbat, de 47 de ani, din comuna Ghimeş Făget, ocazie cu care a fost identificată o armă letală deţinută ilegal.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor.
          Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.
 
Reținut de polițiști după ce a condus cu o alcoolemie de 1,30 mg/l, alcool pur în aerul expirat, un autoturism neînmatriculat
 
La data 20 aprilie a.c. în jurul orei 23:50, o patrulă de poliție  din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti, a depistat în flagrant delict, un bărbat de 36 de ani, din comuna Poduri, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cel în cauză a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificării în baza de date s-a stabilit faptul că, numerele de înmatriculare aplicate autoturismului în cauză, figurează atribuite unui alt autovehicul.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
Având în vedere probatoriul administrat s-a dispus reţinerea bărbatului pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Retinere si Arestare Preventivă al I.P.J Bacău.
 
 
Întocmit,
Subcomisar de poliţie
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii