Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 18.06.2021

ro

18 Jun, 2021 14:11 623 Marime text
Nr. 505120 din 18 iunie 2021
                         
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
A refuzat recoltarea mostrelor biologice de sânge

 
           La data de 17 iunie a.c., în jurul orei 03:45,poliţiştii Biroului Rutier Bacău au fost sesizaţi despre faptul că, pe strada Luminii s-a produs un accident rutier, soldat cu pagube materiale. Din cercetări poliţiştii au stabilit că, un bărbat de 35 de ani, din judeţul Neamţ, a condus un autoturism pe strada Luminii din municipiul Bacău şi a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate.
   Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, având o îmbibaţie alcoolică de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.Acesta a refuzat să fie condus la spital în vederea recoltării mostrelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
   În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice.
 
  
 Dosare penale întocmite pentru racordări ilegale la reţeaua electrică

 
    La data de 17 iunie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Plopana au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei firme de profil, cu privire la faptul că la un imobil din localitate, a fost identificat un branşament ilegal, racordat la reţeaua de distribuţie electrică.
   Având în vedere cele sesizate şi ca urmare a verificărilor efectuate la faţa locului poliţiştii au întocmit dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.
 
La aceeaşi dată, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Pârgăreşti, împreună cu reprezentaţi ai unui distribuitor de energie electrică au depistat în flagrant un bărbat de 66 de ani, din localitate, care ar fi sustras energie electrică din reţeaua de distribuţie prin folosirea unei instalaţii clandestine executate in vedera ocolirii echipamentului de măsurare amplasată la imobilul său.
A fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de furt şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentului de măsurare.
 
Fiți responsabili! Nu vă expuneți unor riscuri!
 
Furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate poate genera accidente având consecințe deosebit de grave, cum ar fi vătămarea corporală gravă sau chiar moartea prin electrocutare.
 
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vă reamintesc că în conformitate cu prevederile art. 92 din Legea nr. 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
 
De asemenea, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă, executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare.

 A condus un moped cu o alcoolemie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
             Un tânăr de 20 de ani din comuna Caşin a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un moped pe raza localităţii, aflându-se sub influenţa alcoolului.
             În urma testării acestuia cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.
             Tânărul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
              În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat, de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii