Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 16.07.2021

ro

16 Jul, 2021 16:17 695 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 
 
 
Acțiune a poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice
 
         Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza judeţului Bacău, pentru preveniria şi combaterea evaziunii fiscale în domeniul criminalităţii financiare.
           
            În data de 15 iulie a.c., lucrătorii din cadrul I.P.J. Bacău - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale în domeniul criminalităţii financiare (case de schimb valutar şi case de amanet) pe raza judeţului Bacău.
            În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 12 entităţi economice şi au fost  aplicate 4 sancţiuni contravenţionale conform OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 8.000 de lei
Exemplu: În urma verificărilor economice efectuate la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Bacău, având ca obiect de activitate “Activităţi de intermediere a tranzacţiilor financiare (casă de schimb valutar)”, s-a constatat că ora de pe raportul emis la casa de marcat era eronată. De asemenea a fost identificată o diferenţă între numerarul aflat la punctul de lucru al societăţii şi numerarul evidenţiat scriptic în registrul valutelor. În cauză, a fost aplicată sancţiunea contravenţională conform OUG 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de 4.000 lei.
 
  
 
          Sancţionat de poliţişti pentru că a lăsat nesupravegheate două cabaline
 
 
            La data de 14 iulie a.c., poliţiştii Postului de Poliţie Odobeşti au fost sesizaţi prin SNUAU 112 de către un localnic, despre faptul că, i-au dispărut două cabaline pe care le lăsase la păşunat fără a fi legate.
În urma unor verificări efectuate de poliţişti cele două cabaline au fost identificate în data de 15 iulie a.c. în curtea unei tinere de 17 ani din localitatea Ciutureşti, comuna Odobeşti. Tânăra a declarat că a găsit cabalinele pe un teren agricol şi le-a luat la domiciliul său în vederea identificării proprietarului.
Din verificări, poliţiştii au stabilit că animalele aparţin bărbatului din localitatea Odobeşti, care a sesizat dispariţia acestora în data de 14 iulie a.c.
Cabalinele au fost restituite proprietarului, care a fost totodată sancţionat conform Legii 61/1991R pentru încălcarea unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
         Pieton accidentat pentru că a traversat prin loc nepermis
 
La data de 15 iulie a.c, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment pe raza comunei Ardeoani.
            Un barbat de 21 de ani din comuna Pîrjol, în timp ce se deplasa cu autoturismul pe DN 2G, pe sensul de mers Moineşti-Bacău, a acroşat un pieton de 62 de ani, din oraşul Comăneşti, care traversa drumul prin loc nepermis.
Conducătorul auto şi pietonul au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, totodată au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto, sub aspectul săvârşirii infacţiunii de vătămare corporală din culpă.
             Oboseala la volan face victime
 
          La data de 15 iulie a.c., în jurul orei 12:28, pe DN11 pe raza comunei Măgura, un bărbat de 66 ani din municipiul Braşov, conducea un autoturism pe direcţia de mers Oneşti-Bacău şi pe fondul oboselii a adormit la volan, a pătruns pe contrasens şi a părăsit partea carosabilă prin partea stângă.
 
 
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto, fără însă a necesita internarea.
În cauză s-a întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări faţă de conducătorul auto, sub aspectul săvârşirii infacţiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Poliţiştii recomandă conducătorilor auto:
  • odihniți-vă  bine înainte de  a porni la drum;
  • dacă nu vă simțiți bine sau suficient de odihniți, nu conduceți!
  • evitați administrarea de medicamente care afectează capacitatea de a conduce autovehicule, dacă intenționați să plecați la drum;
  • etapizați-vă călătoria, prevăzând pauze pentru a mânca și a vă odihni;
  • evitați să conduceți pe timp de noapte. Șansele de implicare în accidente sunt mult mai mari noaptea târziu și dimineața devreme;
  • ca șoferi profesioniști, nu uitați că nerespectarea timpilor obligatorii de conducere și de odihnă sunt abateri grave care pot pune în pericol viața dvs. și a celorlalți participanți la trafic;
  • evitați să conduceți pe distanțe lungi după programul de muncă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii