Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 14.06.2021

ro

14 Jun, 2021 14:31 416 Marime text
Nr. 504951 din 14 iunie 2021
                         
                                                                   
 
 
 
POLIŢIŞTII BĂCĂUANI AU ACŢIONAT PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEŢ PENTRU PREVENIREA ŞI COMBATEREA ACCIDENTELOR ŞI A CONSUMULUI DE ALCOOL
 
 
            Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie şi a conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive.
 
În perioada 07-13 iunie a.c., poliţiştii rutieri şi cei de ordine publică au acţionat pe drumurile publice din judeţ pentru siguranţa traficului rutier.
          Acțiunea a avut ca scop combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, indisciplina pietonală şi neacordarea priorităţii pietonilor şi autovehiculelor, dar şi consumul de alcool sau a substanţelor psihoactive.
          În cadrul activităţilor desfăşurate, polițiștii au constatat 32 de infracţiuni, din care 17 la regimul circulaţiei rutiere. Totodată, pentru neregulile constatate au aplicat 1680 de contravenții, din care 1141 de sancţiuni contravenţionale la regimul circulaţiei rutiere.
Dintre acestea, 453 de sancţiuni pentru încălcarea regimului legal de viteză, 52 pietonilor, 16 bicicliştilor, 25 căruţaşilor, 12 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 10 pentru depăşiri neregulamentare, iar restul pentru abateri de la acte normative.
        De asemenea, polițiștii au reținut 167 de permise de conducere din care 114 pentru încălcări ale regimului legal de viteză, 12 pentru conducere sub influenţa alcoolului, 10 pentru depăşiri neregulamentare. Poliţiştii au retras 53 de certificate de înmatriculare.
        Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău va organiza în continuare astfel de activităţi pentru  depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale, în vederea creşterii siguranţei rutiere pe drumurile publice din judeţ.
 
Exemplu: Poliţiştii au depistat un conducător auto care conducea un autoturism pe centura municipiului Bacău, cu viteza de 177 km/ h. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1305 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus reţinerea permisului de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.
 
           
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii