Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 12.10.2021

ro

12 Oct, 2021 11:32 717 Marime text
Nr.508267 din 12 octombrie 2021
                        
                                                                           
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Nu lăsați animalele nesupravegheate!
 
La data de 10 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au fost sesizaţi de un tânăr, de 26 de ani, din comuna Dealu Morii, despre faptul că i-ar fi dispărut o cabalină lăsată la păscut nesupravegheată, pe un teren agricol.
În ziua următoare, o femeie din comuna Huruiești a anunţat poliţiştii despre faptul că,  ar fi găsit o cabalină la păscut, lângă locuința sa. Întrucât şi-a dat seama că animalul s-a rătăcit, l-a dus acasă, l-a îngrijit şi a solicitat sprijinul poliţiştilor pentru identificarea proprietarului.
Din verificări, poliţiştii au stabilit că, animalul aparţine tânărului care a sesizat dispariţia cabalinei.
Aceasta a fost restituită proprietarului care a fost totodată instruit de poliţişti cu privire la modul de prevenire a furturilor de animale.
 
Cauzele şi condiţiile care favorizează şi generează furturile de animale sunt:
-  neglijenta  în  asigurarea  locurilor  unde  sunt  adăpostite  animalele , în  cadrul gospodăriilor;
-  lăsarea  liberă a  animalelor la  păşunat sau pe islazuri, fără a fi organizată paza acestora;
-  neasigurarea corespunzătoare a  iluminatului public în  localităţi, a gospodăriilor, a perimetrelor zonelor zootehnice, precum şi lipsa sistemelor de pază şi alarmare corespunzătoare;
-  lipsa de vigilenţă a paznicilor sau lipsa pazei la fermele de creştere a  animalelor şi păsărilor.

 
Pentru ca bunurile dumneavoastră să  nu cadă în mâna infractorilor, vă sfătuim să întreprindeţi următoarele măsuri pentru a zădărnici intenţiile hoţilor:
  • asigurarea corespunzătoare cu încuietori a uşilor grajdurilor sau coteţelor;
  •  Poliţia Călăraşi: Sfaturi pentru prevenirea furturilor de animaleasigurarea iluminatului curţii pe timpul nopţii;
  • nu lăsaţi animalele nesupravegheate la păşunat pe islaz sau pe câmp;
  • când intraţi în contact cu persoane dornice să cumpere animale, încercaţi să reţineţi, pe cât posibil, semnalmentele acestora sau numerele de înmatriculare ale autovehiculelor cu care se deplasează;
  • dacă plecaţi de la domiciliu pentru o perioadă de timp, rugaţi un vecin sau o persoană de încredere să vă supravegheze curtea şi locuinţa.
  • duceţi animalele la păşunat împreună cu ceilalţi săteni şi asiguraţi prin rotaţie paza acestora, iar daca aveţi posibilitatea, angajaţi o persoana cunoscută şi serioasă pentru a face acest lucru;
  • nu amplasaţi grajdurile sau adăposturile de animale la distantă mare de locuinţe sau în locuri izolate, fără să asiguraţi paza acestora.
 
La volanul unui autovehicul deși nu deținea permis de conducere
 
La data de 11 octombrie a.c., o patrulă de poliție din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Traian, au procedat la oprirea în trafic, pe raza comunei Lipova a unui autovehicul condus de către un tânăr de 19 ani, din județul Neamț.
Procedând la verificarea acestuia în bazele de date s-a stabilit faptul că nu figurează ca deținător de permis de conducere.
          Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 
 
24 DE ORE
 
            În ultimile 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au fost desfăşurate 4 acţiuni în vederea creşterii gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, a patrimoniului, siguranţă stradală şi siguranţă rutieră.
 
La data de 11 octombrie a.c.,  peste 160 de poliţişti băcăuani au fost angrenaţi în activităţile de menţinere a ordinii şi liniştii publice.
 
            Polițiștii au intervenit la 63 de solicitări ale cetățenilor, din care 59 primite prin SNUAU 112 și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 94.000 de lei.
            În cadrul activităților efectuate, polițiștii din județul Bacău au aplicat 212 sancțiuni contravenționale.
            De asemenea, polițiștii au reținut 20 de permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare auto.
            O atenție deosebită a fost acordată traficului rutier, polițiștii acționând pe principalele drumuri naţionale pentru ca cetățenii să se deplaseze în condiții cât mai sigure.
 
 
 
   Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii