Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Nr. 135 din 25 februarie 2021

ro

25 Feb, 2021 15:06 699 Marime text
În condițiile înregistrării unei răspândiri intracomunitare extinse a infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cursul zilei de ieri, 24 februarie a.c., efectivele MAI în colaborare cu reprezentanți ai altor instituții responsabile au desfășurat 1.566 de acțiuni punctuale la nivel național.

Controalele au vizat, în special, obiectivele supuse restricțiilor și zonele cu risc epidemiologic ridicat. Astfel, au fost verificați aproximativ 4.500 de operatori economici, cca. 220 operatori de transport persoane, peste 8.700 de obiective de interes, dintre care aproximativ 3.500 au fost restaurante, terase sau fast food-uri, dar și peste 78.000 de persoane.
În urma acestor acțiuni, au fost aplicate peste 5.000 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 1.150.000 de lei. Cele mai multe dintre acestea au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de protecție, pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, pentru nerespectarea restricțiilor privind libera circulație, dar și pentru nerespectarea măsurilor privind carantina sau izolarea.

De asemenea, angajații MAI au întocmit două dosare penale în care sunt cercetare două persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 CP.
La toate aceste acțiuni, în cursul zilei de ieri, au participat peste 17.500 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri, precum și polițiști locali, reprezentanți ANSVSA, ANPC, specialiști din Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Protecției Sociale, reprezentanți ai autorităților publice locale.
În data de 24.02.2021, la linia telefonică TEL VERDE 0800.800.165 au fost primite 9 apeluri telefonice, direcționate pentru verificări la nivelul Municipiului București și a 5 județe. Au fost semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție și păstrarea distanțării fizice.

Verificările privind respectarea măsurilor luate și a restricțiilor impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus vor continua și în perioada următoare.
Recomandăm cetățenilor, operatorilor economici și angajaților acestora să respecte măsurile de protecție sanitară și să adopte o conduită socială responsabilă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii