Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ nr. 141 din 4 august 2015

ro

04 Aug, 2015 13:54 1176 Marime text
Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea l-a vizitat astăzi la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri pe plutonierul adjutant Mitrea Daniel, rănit în explozia care a avut loc la data de 24 iulie a.c., la unitatea de pompieri din Călăraşi.
Vicepremierul Gabriel Oprea s-a interesat de situaţia medicală a pompierului care până în prezent a suferit 4 intervenţii chirurgicale, având arsuri pe 35% din suprafaţa corpului.
În urma discuţiilor cu personalul medical, a rezultat că starea medicală a plutonierului adjutant Mitrea Daniel este ameliorată, fiind şanse mari de vindecare.
Vicepremierul Gabriel Oprea l-a asigurat pe pompier că nu este singur în această încercare prin care trece şi că îi sunt alături toţi colegii din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi din Ministerul Afacerilor Interne: „Vreau să te încurajez în această grea încercare prin care treci şi să te asigur că nu eşti singur. Noi avem un principiu: Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Suntem lângă tine cu tot ce este nevoie.”
La finalul vizitei la spital, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat: “Am vrut să-l văd astăzi şi pe acest pompier, să-l cunosc şi să-i urez însănătoşire grabnică. La fel am făcut şi ieri în cazul poliţistului Ionescu Gheorghe, un gest de camaraderie pe care e normal să-l facem pentru colegii care îşi pun viaţa în pericol pentru siguranţa şi securitatea românilor. Ei trebuie apreciaţi şi susţinuţi, iar noi facem acest lucru şi faţă de ei şi faţă de familiile lor.”
Vicepremierul Gabriel Oprea a fost însoţit de secretarul de stat Raed Arafat şi de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Nicolae Cornea.
Plutonier adjutant Mitrea Daniel are 45 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii minori în vârstă de 8 și, respectiv, de 2 ani. Pompierul este angajatul ISU Călărași din anul 2007.
În accidentul din data de 24 iulie 2015, a fost rănit grav şi plutonierul major Doru Avisalon, care a fost transportat cu un elicopter la Bucureşti, însă în ciuda eforturilor medicilor, viaţa acestuia nu a mai putut fi salvată.
În cursul zilei de luni, 3 august a.c., vicepremierul Gabriel Oprea l-a vizitat la spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca pe poliţistul de la Brigada de Poliţie Rutieră, agentul şef principal Ionescu Gheorghe, pentru a se informa de starea medicală a acestuia. 
Polițistul a fost rănit grav în timpul unei misiuni pe care o desfăşura în în Bucureşti, în noaptea de 1 spre 2 august, de către un conducător auto care a refuzat să oprească la semnalul acestuia.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii