Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita secretarului de stat Ovidiu Dranga, în Australia

ro

18 Mar, 2013 17:44 825 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Ovidiu Dranga, a avut astăzi, 18 martie 2013, consultări oficiale la Canberra cu Richard Marles, ministru delegat şi secretar parlamentar pentru afaceri externe, membru al guvernului federal australian. Consultările au avut loc în cadrul vizitei pe care secretarul de stat pentru afaceri globale o desfăşoară în Australia, în intervalul 16-20 martie 2013. Au fost abordate teme circumscrise cooperării bilaterale şi activităţii celor două state în cadrul organizaţiilor internaţionale şi s-a realizat un schimb de opinii pe subiecte prioritare de pe agenda regională şi internaţională.

Secretarul de stat Ovidiu Dranga a subliniat importanţa pe care România o acordă identificării unor noi domenii de interes pentru ambele părţi, cu accent pe cooperarea economică, dialogul strategic pe teme de securitate şi problematica legată de comunitatea românească din Australia.

Secretarul parlamentar pentru afaceri externe Richard Marles a scos în evidenţă interesul guvernului federal australian pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale cu România, ca stat membru NATO şi UE. A reliefat, în context, atenţia acordată de Australia intensificării cooperării parlamentare cu România, având în vedere poziţia strategică a ţării noastre.

Demnitarul român a transmis mesajul de felicitare adresat de Titus Corlăţean, ministrul afacerilor externe, omologului australian Bob Carr, cu prilejul aniversarii la 18 martie 2013, a 45 de ani de relaţii diplomatice româno-australiene.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii