Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita secretarului de stat Dan Petre în Regatul Maroc

ro

05 Jun, 2012 21:44 801 Marime text

Secretarul de stat Dan Petre s-a aflat, în perioada 3 - 4 iunie 2012, în Regatul Maroc pentru consultări politice la nivelul ministerelor de externe din cele două ţări.

Pe lângă convorbirile bilaterale cu Youssef Amrani, ministru delegat pentru afaceri externe şi cooperare, oficialul român a fost primit de preşedintele Camerei Reprezentanţilor (Camera Deputaţilor) şi a avut convorbiri cu ministrul învăţământului superior, cercetării ştiinţifice şi formării profesionale, precum şi cu secretarul general din Ministerul Industriei, Comerţului şi Noilor Tehnologii.

Demnitarul român a avut întâlniri cu reprezentanţi ai mediului universitar din Maroc şi a susţinut o conferinţă la Universitatea Mohammed V din Rabat. Totodată, Dan Petre s-a întâlnit cu consulii onorifici ai României în Maroc şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri implicaţi în cooperarea bilaterală.

Discuţiile secretarului de stat român cu demnitarii marocani au constituit un prilej pentru un bilanţ ai celor 50 de ani de relaţii diplomatice româno-marocane. A fost subliniat interesul reciproc pentru redinamizarea dialogului bilateral şi continuarea evoluţiilor ascendente înregistrate în ultimii ani în cooperarea româno-marocană. Cele două părţi au exprimat interesul pentru dezvoltarea unor parteneriate sectoriale în diverse domenii, precum turismul şi activităţile conexe, agricultura, industria, energiile regenerabile, mediul.

A fost subliniată importanţa legăturilor interumane în stabilitatea şi durabilitatea relaţiilor de cooperare şi s-a convenit impulsionarea cooperării bilaterale în domeniul cultural şi ştiinţific.

A fost efectuat un schimb de opinii cu privire la evoluţiile regionale şi internaţionale şi au fost analizate modalităţile de întărire a cooperării la nivel multilateral.

Cu ocazia vizitei a fost semnat un Protocol de cooperare româno-marocană în domeniul industrial.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii