Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni Cristian David în Republica Serbia

ro

22 Apr, 2013 12:57 606 Marime text
22 aprilie 2013
 
Comunicat de presă
Vizita ministrului delegat pentru românii de pretutindeni Cristian David în Republica Serbia
 
Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a început o vizită de lucru în Serbia. Prima zi, 21 aprilie 2013, a fost dedicată întâlnirilor cu reprezentanţi ai comunităţii române la Pancevo şi Belgrad.
În Pancevo, ministrul delegat Cristian David a vizitat Casa de presă şi Editură Libertatea, Centrul pentru Dezvoltarea Societăţii în Medii Multietnice In Medias Res şi Biserica ortodoxă română cu hramul “Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir”.
Ulterior, demnitarul român a discutat, la sediul Ambasadei României din Belgrad, cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc şi mass media în limba română din Serbia: Consiliul Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia, Comunitatea Românilor din Serbia, Centrul Românesc pentru Drepturile Omului şi Instituţii Democratice, Asociaţia Românii Independenţi din Serbia, Forumul European pentru Istorie şi Cultură, revista Glasul Cerbiciei. Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni a discutat cu cei prezenţi despre modalităţile de promovare a identităţii naţionale şi despre drepturile minorităţii româneşti din Serbia.
La finalul întrevederii, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni Cristian David, a declarat:
“Ca întotdeauna, pentru mine este o deosebită plăcere şi onoare să mă întâlnesc cu reprezentanţi ai asociaţiilor româneşti. Am făcut-o deja acum mai bine de două săptămâni la Donji Milanovac, când am avut o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor din zona Timocului. Iată astăzi, aici, o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor din zona Voivodina şi, ca întotdeauna, discuţia noastră a atins problemele cu care se confruntă comunitatea. Acestea ţin de păstrarea identităţii culturale, lingvistice, spirituale şi, ca de obicei, fac discuţia noastră extrem de practică, concretă, îndreptată către găsirea soluţiilor care să reprezinte pentru membrii asociaţiilor, pentru reprezentanţii acestora, mijloace de a merge mai departe. De fiecare dată, întâlnirile noastre îmi dau mai multă încredere şi mai multă convingere că mergem împreună, că avem un parteneriat în care obiectivul pe care îl urmărim este unul de înaltă ţinută de conştiinţă. Cred că, indiferent dacă suntem reprezentanţi ai Guvernului sau ai mediului asociativ, urmărim acelaşi ţel, care este superior activităţii noastre de zi cu zi şi în slujba căruia rămânem cu toţii, acela de a păstra vie spiritualitatea românească.”
Vizita ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, va continua luni, 22 aprilie, cu o serie de întrevederi cu oficiali ai ţării gazdă. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii