Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:44 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita ministrului delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, în Statul Israel

ro

30 Apr, 2015 10:09 768 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, va efectua în perioada 30 aprilie – 3 mai 2015 o vizită oficială în Statul Israel.
Vizita reflectă interesul prioritar pe care îl acordă România regiunii Orientului Mijlociu, în general, și Statului Israel, în particular, şi se înscrie în dinamica pozitivă pe care au cunoscut-o relaţiile bilaterale în ultimii ani, în scopul continuării şi aprofundării dialogului bilateral şi al amplificării cooperării în domeniile de interes reciproc.
Agenda discuţiilor va cuprinde aspecte legate de comunitatea  israelienilor originari din România care este atașată valorilor culturale din țara de origine și reprezintă un vector pentru consolidarea profilului identitar românesc. 
Va fi subliniat interesul autorităţilor din România, exprimat prin Strategia naţională privind românii de pretutindeni şi prin intermediul proiectelor sprijinite de către Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, pentru dezvoltarea şi diversificarea mediului asociativ al comunităţii româneşti din Israel.
Vor fi abordate, de asemenea, aspecte ale cooperării în cadrul organismelor regionale şi internaţionale, la nivel bilateral şi pe plan multilateral, precum şi un schimb de opinii cu privire la problemele internaţionale de interes major şi evoluţiile regionale.
În programul vizitei sunt incluse primiri la ministrul israelian pentru imigrație și absorbție, Sofa Landver, adjunctul ministrul de externe, Tzachi Hanegbi, respectiv întâlniri cu reprezentanți ai organizațiilor evreilor originari din România, ai Camerei  de Comerț Israel-România, ai Patriarhiei Române din cadrul Așezământului Românesc de la Ierusalim etc.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii