Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita în Georgia a ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu ocazia ceremoniei de învestire în funcţie a preşedintelui ales al Georgiei, Giorgi Margvelaşvili Tbilisi, 16-17 noiembrie 2013

ro

17 Nov, 2013 14:00 714 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa la ceremonia oficială de învestitură a preşedintelui ales al Georgiei, Giorgi Margvelaşvili, care va avea loc la Tbilisi, la 17 noiembrie 2013.
În cadrul vizitei în Georgia, şeful diplomaţiei române va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său georgian, Maia Panjikidze, precum şi o întâlnire cu contingentul român din cadrul Misiunii de monitorizare a Uniunii Europene în Georgia (EUMM).
Prezenţa ministrului afacerilor externe în această ţară se înscrie în dinamica contactelor politico-diplomatice de nivel care caracterizează relaţiile excelente de cooperare dintre România şi Georgia. În perspectiva apropiatului Summit al Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie 2013), întrevederea şefului diplomaţiei române cu omologul georgian se înscrie pe linia susținerii constante acordate de România aspiraţiilor europene ale Georgiei.
 
Informaţii suplimentare
La 25 iunie 2012, s-au împlinit două decenii de relaţii diplomatice între România şi Georgia. Georgia este principalul partener comercial al României din Caucazul de Sud, schimburile comerciale dintre cele două ţări atingând cca. 200 milioane de euro în 2011 şi 2012. România rămâne principalul contributor la activitatea misiunii civile EUMM Georgia, cu peste 32 de persoane în medie dislocate în teren, care monitorizează implementarea Acordului de Încetare a Focului, încheiat în august 2008. Participarea României la această misiune evidenţiază contribuţia semnificativă a ţării noastre la Politica de Securitate şi Apărare Comună a UE, dar şi preocuparea constantă faţă de situaţia de securitate din vecinătatea apropiată, reflectând, totodată, sprijinul strategic pe care România îl acordă Georgiei.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii