Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:29 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita de studiu a unei delegaţii din cadrul Departamentului Consular din Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova

ro

16 Mar, 2012 23:02 888 Marime text

În perioada 14 - 15 martie 2012, la invitaţia Ministerului Afacerilor Externe, s-a desfăşurat la Bucureşti o vizită de lucru a unei delegaţii din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova, condusă de domnul Radu Cucoş, director al Direcţiei Drept şi Relaţii Consulare.

Discuţiile s-au concentrat pe prezentarea experienţei părţii române dobândite în activitatea consulară, cu accent pe problematica vizelor. Au fost prezentate cadrul juridic naţional care stă la baza acordării vizelor, Sistemul Informatic privind Vizele şi activitatea din cadrul Direcţiei Relaţii Consulare, Centrului Naţional de Vize şi Centrului de Instruire pentru Personalul Consular.

Partea română a reluat invitaţia pentru un grup de specialişti din cadrul Departamentului Consular din Republica Moldova care să participe la un curs de pregătire în cadrul Centrului de Instruire pentru Personalul Consular. Curricula de curs va fi dedicată exclusiv diplomaţilor din Republica Moldova şi va include aspecte generale şi elemente de bază ale activităţii consulare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii