Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita de lucru a ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu în Ungaria

ro

06 May, 2015 21:16 900 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va efectua joi, 7 mai 2015, o vizită de lucru la Budapesta, la invitaţia omologului său ungar, Péter Szijjártó.

Programul vizitei cuprinde consultări cu şeful diplomaţiei ungare, precum şi întrevederi cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Externe din Adunarea Naţională a Ungariei, Zsolt Németh, cu reprezentanţi ai opoziţiei democratice din Adunarea Naţională a Ungariei. Totodată, ministrul român va avea o întrevedere cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ungaria. Ministrul român de externe va avea, de asemenea, la sediul Comisiei Dunării, o întrevedere cu conducerea acestei organizaţii.
În cadrul consultărilor, partea română va aborda, în spiritul Parteneriatului Strategic româno-ungar, subiecte de actualitate ale agendei bilaterale, inclusiv stadiul finalizării Protocolului celei de-a opta sesiuni a Comitetului de specialitate româno-ungar de colaborare în problemele minorităţilor naţionale, dar şi aspecte care ţin de dinamizarea cooperării economice, sectoriale şi transfrontaliere cu Ungaria. În cadrul discuţiilor vor fi dezbătute şi subiecte de actualitate ale agendei europene, regionale şi de securitate, printre care pregătirea Summit-ului Parteneriatului Estic de la Riga, evoluţiile din vecinătatea estică, cu accent pe situaţia din Ucraina, securitatea energetică şi cooperarea în cadrul NATO.
Cu prilejul discuţiilor cu comunitatea românească, vor fi discutate preocupările românilor din Ungaria pentru menţinerea identităţii etnice, culturale, religioase şi lingvistice ale acestora, precum şi modalităţile de sprijin de către statul român.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii