Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:12 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizită de documentare în România a unei delegaţii georgiene

ro

24 Jul, 2015 13:45 961 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe a organizat, în perioada 22-24 iulie 2014, vizita de documentare în România a unui grup de funcţionari guvernamentali din Georgia cu atribuţii în domeniul integrării europene şi euro-atlantice şi a unor reprezentanţi din mediul ONG. Activitatea susţinută de Ministerul Afacerilor Externe face parte din Planul de Acţiuni al Ambasadei României la Tbilisi, care exercită al doilea mandat consecutiv de Ambasadă Punct de Contact NATO.
Programul vizitei a cuprins întâlniri ale delegaţiei georgiene cu oficiali români din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Ministerului Apărării Naţionale, precum şi participarea la o masă rotundă organizată de Institutul Diplomatic Român pe tema „Building security in the Black Sea Area: Georgia’s challenging Euro-Atlantic path”.
Cu prilejul convorbirilor, a fost împărtăşită experienţa României în procesul de aderare la NATO şi au fost abordate evoluţiile de securitate din regiunea extinsă a Mării Negre, rolul comunicării strategice şi al diplomaţiei publice în combaterea ameninţărilor hibride, precum şi perspectivele dezvoltării cooperării bilaterale.
Partea română a evidenţiat sprijinul constant al ţării noastre pentru aspiraţiile euro-atlantice ale Georgiei, iar partea georgiană a mulţumit în mod deosebit pentru organizarea vizitei de documentare, care reprezintă încă o dovadă concretă a sprijinului constant acordat de ţara noastră integrării euro-atlantice a Georgiei şi consolidării parteneriatului dintre cele două state.
“România rămâne un susţinător puternic al integrării euro-atlantice a Georgiei şi apreciază în mod deosebit contribuţia georgiană consistentă la securitatea euro-atlantică. Vom continua să contribuim  la apropierea Georgiei de Alianţa Nord-Atlantică, fiind convinşi că politica NATO a uşilor deschise contribuie semnificativ la consolidarea stabilităţii şi securităţii regionale şi a întreg spaţiului euro-atlantic. De altfel, vizita comună a miniştrilor de externe ai României, Poloniei, Croaţiei şi Ungariei în Muntenegru la iniţiativa MAE al României, precum şi organizarea la Bucureşti a vizitei de documentare pentru delegaţia georgiană reprezintă o parte din măsurile concrete prin care acţionăm la nivelul NATO în sprijinul aspiranţilor”, a declarat ministrul român al afacerilor externe Bogdan Aurescu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii