Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un expert român în domeniul dezvoltării numit la conducerea unui centru de excelenţă ONU

ro

04 Apr, 2012 18:15 805 Marime text

Comunicat de presă
 
Un expert român în domeniul dezvoltării numit la conducerea unui centru de excelenţă ONU

Ministerul Afacerilor Externe salută recenta numire a doamnei dr. Simona Marinescu în funcţia de Director al Centrului Internaţional ONU/PNUD pentru atragerea sectorului privat în finanţarea şi implementarea programele de dezvoltare, cu sediul la Istanbul.

Centrul de la Istanbul este unul din cele 5 centre globale, de excelenţă, ale Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD),  care se vor implica în atragerea şi mai substanţială a  sectorului privat în proiectele şi programele de dezvoltare, cu precădere după anul 2015. Celelalte 4 centre vor fi deschise la Rio de Janeiro – Brazilia, Nairobi – Kenya, Seul – Coreea de Sud şi Oslo – Norvegia.

Centrul de excelenţă de la Istanbul va deveni operaţional în următoarele câteva luni şi va avea un  mandat global  pentru implementarea strategiilor specifice PNUD, în regiunea sudică a Europei. Specialiştii lui vor contribui la redactarea „Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă”, ce se vor constitui într-un nou set de angajamente politice  la nivel global,  după evaluarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, din anul 2015.

Numirea unui specialist român într-o înaltă poziţie de conducere în cadrul ONU dovedeşte că expertiza românească în domeniul dezvoltării este deja recunoscută şi aduce în atenţie potenţialul României de atragere a capitalului privat în proiectele şi programele de dezvoltare la nivel naţional şi regional.

Informatii despre Centrul ONU de la Istanbul sunt disponibile la următorul link: http://www.undp.org/content/undp/en/home/ourwork/partners/private_sector/iicpsd.html.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii