Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reacţie MAE - Vandalizarea cimitirului eroilor români din oraşul Călăraşi, Republica Moldova

ro

08 Apr, 2012 22:33 1014 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe a luat act cu preocupare de incidentul din noaptea de 3 spre 4 aprilie 2012, când un număr de cruci de mormânt din cimitirul dedicat eroilor români din oraşul Călăraşi, din Republica Moldova, au fost deplasate.

Imediat după producerea actelor de vandalism, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Chişinău, s-a aflat în contact permanent cu autorităţile relevante din Republica Moldova pentru clarificarea circumstanţelor faptelor şi pentru remedierea mormintelor afectate de distrugeri.

Primarul oraşului Călăraşi şi Consiliul local au procedat cu promptitudine la repararea stricăciunilor. De asemenea, comisariatul local de poliţie investighează cazul, în vederea identificării făptaşilor.

Având în vedere că până în acest moment nu au fost identificaţi autorii, ministrul Cristian Diaconescu şi ministrul apărării naţionale Gabriel Oprea au cerut ambasadorului şi ataşatului militar să se deplaseze la Călăraşi pentru a face o evaluare şi să contacteze direct poliţia şi procuratura din zonă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii