Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:40 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr de către Preşedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti

ro

27 Mar, 2015 19:07 1194 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr efectuează o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 26 - 27 martie 2015.

În cadrul acestei vizite, demnitarul român a fost primit astăzi, 27 martie 2015, de către Nicolae Timofti, Preşedintele Republicii Moldova.

Preşedintele Nicolae Timofti a salutat vizita ministrului delegat Angel Tîlvăr, care include data de 27 martie, fiind subliniată contribuţia semnificativă a României şi a altor state europene, în sprijinul paşilor pe care Republica Moldova îi face pe cale integrării europene.

Ministrul delegat Angel Tîlvăr a mulţumit pentru primirea călduroasă, în contextul relaţiei privilegiate pe care România o are cu Republica Moldova.  Oficialul român a vorbit despre limba română, cea mai solidă punte dintre cele două state, precum şi despre importanţa deosebită pe care autorităţile române o acordă afirmării şi păstrării elementelor identitare ale comunităţilor româneşti de pretutindeni.

Interlocutorii au agreat asupra importanţei pe care o au mass media şi învăţământul de limba română în Republica Moldova şi şi-au exprimat speranţa că acestea se vor dezvolta şi diversifica, inclusiv prin intermediul proiectelor sprijinite de către Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii