Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:31 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către subsecretarul de stat Răzvan-Horaţiu Radu a directorului adjunct pentru afaceri juridice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale din Franţa, Géraud Sajust de Bergues de Escalup

ro

02 Jun, 2015 22:04 1039 Marime text
Subsecretarul de stat Răzvan-Horaţiu Radu, Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, l-a primit marţi, 2 iunie 2015, pe Géraud Sajust de Bergues de Escalup, director adjunct pentru afaceri juridice în cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale din Republica Franceză, în cadrul vizitei pe care o realizează în România, în perioada 2-3 iunie 2015.

Cei doi oficiali au trecut în revistă subiecte de interes comun, printre care efectele avizului Curţii de Justiţie a Uniunii Europene asupra aderării UE la CEDO şi reforma Tribunalului UE. În cadrul întrevederii, au fost abordate şi aspecte privind modul de organizare în Franţa a activităţii de coordonare a afacerilor europene, respectiv a activităţii de reprezentare la CJUE. De asemenea, s-au evocat unele elemente referitoare la organizarea activităţii de armonizare legislativă cu dreptul Uniunii Europene şi rolul Secretariatului General pentru Afaceri Europene (SGAE) din Republica Franceză. Totodată, cei doi oficiali au convenit asupra modalităților de cooperare în cadrul acțiunilor de pe rolul CJUE care privesc cele două state.

În continuare, Géraud Sajust de Bergues de Escalup a susţinut la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti, Colegiul Juridic, Conferinţa cu tema „Organizarea în Franţa a activităţii de contencios în faţa jurisdicţiilor europene”.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii