Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a Reprezentantului Biroului Regional pentru Europa şi Asia Centrală al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură, Vladimir Rakhma

ro

27 Feb, 2014 19:41 460 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, l-a primit în audienţă, la 27 februarie 2014, pe Reprezentantul Biroului Regional  pentru Europa şi Asia Centrală al Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), Vladimir Rakhmanin.
 
Principalul subiect de discuţie a fost găzduirea de către România, în perioada 1-4 aprilie 2014, a Conferinţei Regionale pentru Europa / ERC şi a Comisiei Europene pentru Agricultură / ECA, evenimente ce fac parte din structura de conducere a activităţii FAO.
 
Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul a subliniat importanţa unei cooperări cât mai bune atât la nivel regional, cât şi internaţional, pentru pregătirea ERC / ECA FAO Bucureşti 2014, axate atât pe tema principală a reuniunilor - Risipa de alimente şi deşeurile în Europa şi Asia Centrală, cât şi pe subiectul anului 2014, Anul Fermelor Familiale.
 
În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte legate de priorităţile în regiune, de politica de reformă a FAO şi de procesul de descentralizare care are loc la nivelul organizaţiei. A fost subliniată şi importanţa consolidării situaţiei micilor fermieri şi necesitatea sprijinirii acestora prin demersuri de integrare la nivel local, ca parte a politicilor FAO pentru regiune, dar şi în plan mondial.
 
A fost subliniat rolul important al României în activitatea FAO în regiune, prin organizarea şi găzduirea reuniunilor internaţionale ERC şi ECA de la Bucureşti, reuniuni ce reprezintă Europa şi Asia Centrală în cadrul structurii celor cinci evenimente regionale pe care FAO le organizează în 2014, şi care se desfăşoară în Orientul Mijlociu, Africa, Asia şi America Latină.
 
Informaţii suplimentare:
 
România a lansat în 2010 , la reuniunile ERC / ECA FAO de la Erevan, oferta de găzduire a Conferinței Regionale pentru Europa a FAO și a Comisiei Europene pentru Agricultură. În condiţiile în care şi alte state au fost interesate să anunţe oferte de găzduire similare, au fost derulate demersuri politico-diplomatice susţinute pentru promovarea ofertei României.
 
Decizia ca România să găzduiască evenimentele menționate ale FAO a fost supusă la vot și adoptată în cadrul reuniunilor ERC și ECA FAO, desfășurate la Baku în aprilie 2012.
 
În perspectiva reuniunilor pe care Bucureştiul le va găzdui în perioada 1-4 aprilie 2014, la 17 decembrie 2013, au avut loc la Chişinău, Consultările pregătitoare pentru ERC / ECA FAO Bucureşti 2014, realizate în cooperare cu România şi FAO.
 
Cele patru priorităţi, propuse pentru agenda reuniunilor ERC / ECA FAO Bucureşti 2014, privesc următoarele subiecte de discuţie: securitatea alimentară, eradicarea foametei la nivel mondial, susţinerea micilor fermieri şi consecinţele colaterale ale schimbărilor climatice asupra agriculturii.
 
La reuniunile de la Bucureşti sunt invitate să participe 53 de state membre FAO din Europa şi Asia Centrală, reprezentanţi ai conducerii FAO, reprezentanţi ai Uniunii Europene, precum şi state membre FAO care nu fac parte din regiune, în calitate de observatori. Vor fi prezenţi, de asemenea, reprezentanţii ONG-urilor pentru care Bucureştiul va găzdui o sesiune de Consultări, în perioada 29-30 martie 2014.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii