Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Dan Petre a ambasadorului Republicii Chile, María Eliana Cuevas Bernales

ro

26 Jul, 2012 21:44 924 Marime text

Secretarul de stat în MAE, Dan Petre l-a primit la data de 26 iulie 2012, pe ambasadorul Republicii Chile, María Eliana Cuevas Bernales, în vizită de prezentare.

Cu această ocazie, secretarul de stat în MAE a exprimat dorinţa de intensificare a dialogului politico-diplomatic şi a cooperării economice, beneficiind de expertiza Republicii Chile în sectoare-cheie, cum ar fi sistemul asigurărilor sociale de stat şi private, promovarea comerţului exterior, norme seismice în construcţii.

La rândul său, ambasadorul Cuevas Bernales a subliniat necesitatea fructificării oportunităţilor oferite de Acordul de Asociere UE - Chile şi interesul autorităţilor chiliene de a dezvolta cooperarea în domenii precum agricultură, industria vitivinicolă, energie, IT, industria navală, minerit, turism.

Ambele părţi au trecut în revistă temele aflate pe agenda bilaterală, au convenit continuarea consultărilor politice la nivelul Ministerelor Afacerilor Externe şi extinderea cooperării în domeniul economic şi investiţional.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii