Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:00 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Bogdan Aurescu a Reprezentantului Special şi Coordonator al OSCE pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane, Maria-Grazia Giammarinaro

ro

12 Sep, 2013 18:09 954 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a primit-o joi, 12 septembrie 2013, pe doamna Maria-Grazia Giammarinaro, Reprezentant Special şi Coordonator al OSCE pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane.
 
Bogdan Aurescu a exprimat aprecierea României pentru contribuţia activă a înaltului oficial la creşterea profilului combaterii traficului de fiinţe umane în cadrul OSCE şi al activităţilor OSCE în raport cu alte organizaţii regionale şi internaţionale.
 
Cei doi oficiali au discutat pe tema eforturilor semnificative în prevenirea şi lupta împotriva traficului de persoane depuse de ţara noastră. A fost subliniată, de asemenea, importanţa conjugării în mod susţinut a eforturilor tuturor actorilor în plan internaţional pentru combaterea acestui fenomen.
 
Secretarul de stat Bogdan Aurescu a arătat că România a fost şi este implicată, alături de organizaţiile internaţionale de profil în eforturile de combatere a criminalităţii transfrontaliere şi de limitare a efectelor negative generate de traficul de persoane (migranţi sau minori).
 
Reprezentantul Special al OSCE a manifestat apreciere faţă de eforturile depuse până în prezent de România, în special de Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, încurajând autorităţile române să continue pe această cale. A arătat că România, în opinia sa, a investit mult în combaterea traficului de persoane, putând fi invocată ca model de bune practici şi pentru alte state.
 
Informaţii suplimentare
 
Dr. Maria-Grazia Giammarinaro deţine funcţia de Reprezentant Special şi Coordonator al OSCE pentru Combaterea Traficului de Fiinţe Umane din luna ianuarie 2010. În calitate de reprezentant special, dr. Maria-Grazia Giammarinaro susţine dezvoltarea şi punerea în aplicare a politicilor anti-trafic din statele participante OSCE.
 
Cu ocazia vizitei Reprezentantului Special în România, oficialul OSCE a avut întrevederi cu instituţii cu atribuţii în domeniu, la un centru guvernamental pentru protecţia şi asistenţa victimelor traficului de persoane, precum şi cu reprezentanţi ai OIM, UNHCR şi ONU şi ai unor ONG-uri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii