Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:43 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de cǎtre secretarul de stat Bogdan Aurescu a ambasadorului agreat al Federaţiei Ruse la Bucureşti, Oleg Sergheevici Malghinov

ro

16 Feb, 2012 22:38 631 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu l-a primit astăzi, 16 februarie 2012, pe E.S. Oleg Sergheevici Malghinov, ambasador agreat al Federaţiei Ruse la Bucureşti, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Demnitarul român l-a felicitat pentru preluarea postului de la Bucureşti şi i-a urat succes noului ambasador, asigurându-l de sprijinul MAE în îndeplinirea mandatului sǎu. A subliniat importanţa valorificării de către ambele părţi, prin acţiune comună, a oportunităţilor de dezvoltare pe baze pragmatice a relaţiilor bilaterale şi a evidenţiat dinamica pozitivă a contactelor la nivel de lucru din ultima perioadă, care vor continua şi în acest an, exprimând speranţa că aceasta se va traduce în viitor într-un salt calitativ al dialogului politic.

Ambasadorul Oleg Malghinov a evocat importanţa pe care Federaţia Rusă o acordă dezvoltării relaţiilor bilaterale cu România, ca stat membru al UE şi NATO, cu rol important şi vizibil pe plan regional, cu precădere în zona Mării Negre.

Dezvoltarea pozitivă a schimburilor comerciale, care au crescut în 2011 cu peste 20% faţă de anul anterior, şi a cooperǎrii economice din ultimii doi ani a fost evocată de ambele părţi ca un factor benefic pentru evoluţia de ansamblu a relaţiilor româno-ruse şi a fost recunoscută utilitatea continuării demersurilor comune pe aceste coordonate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii