Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:33 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Titus Corlăţean a ambasadorului Republicii Islamice Pakistan în România, în vizită de rămas-bun

ro

14 Nov, 2013 12:14 737 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit joi, 14 noiembrie 2013, în vizită de rămas-bun pe ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la Bucureşti, Rab Nawz Khan, cu prilejul încheierii misiunii sale la Bucureşti.
 
Ministrul Titus Corlăţean a exprimat apreciere pentru activitatea susţinută a ambasadorului pakistanez, care a adus în ultimii trei ani o contribuţie considerabilă la consolidarea relaţiilor bilaterale. A fost evidenţiată, în special, dezvoltarea reţelei de consulate onorifice, modernizarea cadrului juridic bilateral şi intensificarea rundelor de consultări politice bilaterale la nivelul ministerelor de externe.
 
Şeful diplomaţiei române a salutat evoluţiile democratice din Pakistan prin procesele electorale din 2013, care au condus, pentru prima oară în istoria ţării, la alternanţa politică democratică – trecerea de la un guvern ales democratic la altul şi alegerea unui nou preşedinte, după încheierea completă a mandatului predecesorului.
 
Cei doi demnitari şi-au exprimat încrederea că, pe fondul prieteniei tradiţionale împărtăşite de cele două state şi prin eforturi comune, cooperarea bilaterală poate fi consolidată şi dezvoltată, în special pe palier politic şi economic – printre domeniile de interes numărându-se cel energetic, agricultura, turismul şi industria textilă. O bună oportunitate pentru explorarea posibilităţilor de investiţii reciproce şi nu numai o constituie vizitele bilaterale planificate pentru începutul anului 2014, din dorinţa comună de a intensifica agenda contactelor la nivel înalt. Cei doi oficiali au avut şi un schimb de opinii privind cele mai importante evoluţii de pe plan internaţional, cu accent pe situaţia din Afganistan.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii