Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:45 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a vice-ministrului delegat al afacerilor externe din Japonia, Nobuo Kishi

ro

18 Dec, 2013 14:06 673 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut astăzi, 18 decembrie, o întrevedere cu Nobuo Kishi, vice-ministru delegat pentru afaceri externe al Japoniei, care efectuează o vizită în România în cadrul primului său turneu extern de la preluarea funcţiei.
 
Şeful diplomaţiei române a salutat evoluţia ascendentă a relaţiilor politico-diplomatice bilaterale, subliniind faptul că 2013 a fost un an activ prin numărul mare de contacte la nivel ministerial realizate, reiterând, cu această ocazie, invitaţiile adresate cu diferite prilejuri atât primului ministru Shinzo Abe, cât şi omologului său japonez de a vizita România.
 
Au fost trecute în revistă principalele evenimente internaţionale, evaluându-se implicaţiile regionale ale acestora. S-au analizat posibilităţile concrete de aprofundare a dialogului politico-diplomatic, au fost discutate noi direcţii de colaborare tehnico-ştiinţifică şi necesitatea actualizării cadrului juridic existent în acest domeniu, precum şi lărgirea cooperării în toate domeniile de interes dintre cele două state.
Ministrul român al afacerilor externe a încurajat realizarea de noi proiecte de investiţii japoneze în economia românească, precum şi dezvoltarea cooperării româno-japoneze prin prisma parteneriatului UE-Japonia.
 
Cei doi interlocutori au evaluat în mod pozitiv cooperarea din cadrul organizaţiilor internaţionale, exprimându-şi convingerea că  relaţiile vor continua să se dezvolte pe baza intereselor comune şi a valorilor împărtăşite de ambele părţi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii