Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a Secretarului General al Comunităţii Democraţiilor, Maria Leissner

ro

26 Feb, 2014 19:30 810 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit-o astăzi, 26 februarie 2014, pe Maria Leissner, Secretarul General al Comunităţii Democraţiilor, aflată în vizită în România.
În cadrul convorbirilor, ministrul Titus Corlăţean a reafirmat sprijinul României pentru eforturile Comunităţii Democraţiilor de implicare în procesele de democratizare la nivel regional şi global, precum şi pentru procesele de reformă care au avut loc în ultimii ani în cadrul organizaţiei. A subliniat necesitatea ca statele membre să continue să se implice în procesul de creştere a vizibilităţii Comunităţii Democraţiilor în cadrul ONU şi să coopereze pentru promovarea valorilor şi priorităţilor acesteia, precum drepturile omului, democraţia şi statul de drept.

De asemenea, a arătat că România doreşte să continue să contribuie cu expertiză la activităţile grupurilor de lucru create în cadrul Comunităţii Democraţiilor, precum şi la promovarea principiilor acesteia în diversele proiecte regionale pe care România le promovează, inclusiv pe durata exercitării preşedinţiei  SEECP sau în proiectele sale din Orientul Mijlociu.   
Secretarul General al Comunităţii Democraţiilor, Maria Leissner, a salutat implicarea României în activitatea Comunităţii Democraţiilor şi rolul activ pe care aceasta îl are în cadrul Consiliului Guvernator, organul de conducere al organizaţiei. A apreciat angajarea constantă a României în demersurile de promovare a democraţiei şi statului de drept, prin proiecte concrete şi prin promovarea unei număr semnificativ de rezoluţii pe această temă în cadrul ONU. A prezentat priorităţile organizaţiei din această etapă în monitorizarea proceselor de democratizare care au loc la nivel global, precum şi modalităţile de implicare a Comunităţii Democraţiilor în sprijinirea acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii