Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a Beatitudinii Sale Mar Bechara Boutros al-Rai, Patriarhul Bisericii Maronite a Antiohiei şi Întregului Orient, Cardinal al Bisericii Catolice

ro

14 Sep, 2013 17:09 789 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a primit astăzi, 13 septembrie 2013, pe Beatitudinea Sa Mar Bechara Boutros al-Rai, Patriarhul Bisericii Maronite a Antiohiei şi Întregului Orient, Cardinal al Bisericii Catolice. La întâlnire a participat şi ÎPS Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti.

Ministrul Titus Corlăţean a exprimat satisfacţia pentru calitatea şi amplitudinea relaţiilor româno-libaneze şi a afirmat interesul părţii române de a intensifica dialogul politic bilateral, imediat după instalarea noului guvern de la Beirut. De asemenea, și-a exprimat aprecierea pentru rolul activ al comunității libaneze în România, fapt demonstrat și de plasarea oamenilor de afaceri libanezi în fruntea investitorilor arabi în economia românească. 

Șeful diplomației române a exprimat sprijinul ferm al țării noastre pentru stabilitatea, suveranitatea şi integritatea teritorială a Libanului şi pentru principiile conţinute în Declaraţia de la Baabda. Totodată, a subliniat preocuparea constantă a României și a Uniunii Europene,  pentru respectarea drepturilor tuturor comunităților religioase din Orientul Mijlociu, inclusiv cea creștină, precum și pentru protejarea Libanului de repercusiunile conflictului din Siria.

Patriarhul maronit a exprimat satisfacția față de nivelul excelent al relațiilor dintre autoritățile civile și ecleziastice române și comunitatea libaneză din țara noastră, care au jucat un rol important în edificarea, în România, a primului lăcaş de cult maronit din Europa Centrală și de Est. Înaltul ierarh a atras atenția asupra importanței susținerii Libanului, ca stat democratic și multiconfesional, de către comunitatea internațională.

Interlocutorii au avut un schimb de opinii cu privire la situaţia din Siria, fiind de acord că singura soluție sustenabilă la criza din această țară este cea politică, de natură să asigure unitatea Siriei, cu respectarea drepturilor tuturor comunităților etnico-religioase din această țară.
 
Informaţii suplimentare
Patriarhul Bisericii Maronite a Antiohiei şi Întregului Orient efectuează o vizită în România în perioada 12-15 septembrie 2013. Cu acest prilej, Beatitudinea Sa va participa la sfinţirea bisericii Sf. Charbel, prima biserică maronită din România şi din Europa Centrală şi de Est.
Declaraţia de la Baabda a fost adoptată în iunie 2012 și cuprinde măsuri menite să protejeze Libanul de efectele conflictului din Siria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii