Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a ambasadorului Republicii Turcia, Ömür Şölendil - 8.09.2014

ro

08 Sep, 2014 15:46 727 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 8 septembrie 2014, cu ocazia încheierii mandatului, pe Ömür Şölendil, ambasadorul Republicii Turcia în România.
În cadrul întrevederii, ministrul afacerilor externe a adresat mulţumiri ambasadorului turc pentru activitatea desfăşurată în România şi pentru aportul său la dezvoltarea relaţiilor dintre România şi Turcia, odată cu ridicarea acestora la nivel de Parteneriat Strategic în 2011 şi a semnării Planului de Acţiune al Parteneriatului Strategic în 2013.
Ministrul afacerilor externe a remarcat cooperarea excelentă cu Republica Turcia la nivel bilateral, precum şi în cadrul formatelor de cooperare regională şi  multilaterală.  Interlocutorii au subliniat buna colaborare între cele două state privind stabilitatea și securitatea în regiunea Mării Negre. Totodată, a fost reamintit sprijinul acordat constant de România pentru aderarea Turciei la Uniunea Europeană.
Referitor la cooperarea economică, cei doi oficiali au exprimat satisfacţia pentru nivelul ridicat al schimburilor comerciale între România şi Turcia şi au exprimat interesul pentru valorificarea potenţialului pe care îl are această relaţie în special în domeniul energiei.
Şeful diplomaţiei române a adresat noului omolog turc, Mevlüt Çavuşoğlu, invitaţia  de a realiza o vizită în România în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii