Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:41 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a ambasadorului Republicii Islamice Pakistan în România, Ayaz Muhammad Khan

ro

27 Feb, 2014 19:29 637 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 27 februarie 2014, pe ambasadorul Republicii Islamice Pakistan la Bucureşti, Ayaz Muhammad Khan, în vizită de prezentare.
În cadrul întrevederii a fost evidenţiată dorinţa celor două părţi de a intensifica dialogul politic bilateral şi de a identifica modalităţi de stimulare a cooperării şi schimburilor economice bilaterale. În anul 2014 se împlinesc 50 de ani de la stabilirea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări (15 octombrie 1964), acesta fiind un moment oportun pentru dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor dintre România şi Pakistan pe toate palierele.
Din această perspectivă, a fost evidenţiată importanţa valorificării complementarităţii celor două economii şi identificarea unor mecanisme eficiente de colaborare între mediile de afaceri din România şi Pakistan, precum şi dezvoltarea cooperării în domeniul educaţiei şi al schimburilor culturale.
Oficialul pakistanez a transmis mulţumiri părţii române pentru sprijinul oferit de ţara noastră în obţinerea de către Pakistan a statutului GSP+ (Generalised Scheme of Preferences), facilitate comercială acordată de Uniunea Europeană ţărilor în dezvoltare şi care va contribui la promovarea exporturilor pakistaneze şi la dezvoltarea economică a ţării.
Ministrul afacerilor externe a arătat, totodată, că România apreciază în mod deosebit eforturile şi sacrificiile Pakistanului în lupta împotriva terorismului şi a fenomenelor extremiste, cu scopul de a asigura stabilitate şi un climat de securitate la nivel naţional şi regional. Totodată, a fost evidenţiat rolul foarte important al Pakistanului în ceea ce priveşte situaţia din Afganistan, în contextul retragerii trupelor ISAF la finalul acestui an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii