Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:41 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a ambasadorului Republicii Elene la Bucureşti

ro

18 Jul, 2013 16:49 543 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit în vizită de prezentare, la 18 iulie 2013, pe Grigorios Vassilokonstandakis, ambasadorul Republicii Elene la Bucureşti.
Ministrul român a exprimat satisfacţia pentru stadiul excelent al relaţiilor bilaterale, Grecia fiind unul dintre cei mai apropiaţi parteneri ai ţării noastre la nivel UE. A subliniat interesul pentru continuarea dialogului la nivel înalt, în perioada următoare, bazat pe viziunea şi priorităţile comune ale celor două state la nivel regional şi european.
Cei doi au salutat şi apreciat potenţialul de cooperare existent între cele două ţări şi au convenit realizarea de demersuri comune pentru agrearea unui calendar de vizite şi de consultări, la nivel politic şi sectorial, precum şi pentru intensificarea cooperării economice dintre cele două ţări. 
Un accent deosebit a fost pus pe coordonarea cooperării în domeniul afacerilor europene şi în plan regional, în contextul în care România deţine Preşedinţia în Exerciţiu a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est (SECCP), în perioada 1 iulie 2013- 30 iunie 2014, iar Grecia va prelua Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene din ianuarie 2014. În acest scop, s-a convenit stabilirea unui mecanism periodic de consultări, pentru susţinerea comună a unei agende de extindere a UE în Balcani. 
Ministrul Titus Corlăţean a exprimat aprecierea părţii române pentru sprijinul constant şi ferm al Greciei pentru aderarea României la spaţiul Schengen, care a fost reconfirmat şi cu acest prilej de ambasadorul Vassilokonstandakis.
Ambasadorul Republicii Elene a menţionat că una din priorităţile mandatului său va fi sprijinirea investiţiilor elene în România şi facilitarea prezenţei economice româneşti în Grecia. În acest context, a apreciat faptul că, în pofida crizei economice, schimburile bilaterale româno-elene nu au fost afectate şi se ridică la suma de 1,1 miliarde euro pentru anul 2012. De asemenea, prezenţa investitorilor greci pe piaţa din România este constantă şi substanţială.
Ambele părţi au apreciat cooperarea excelentă dintre cele două ţări în plan multilateral, fapt care se reflectă şi în acordurile de sprijin reciproc pentru candidaturi convenite.
Şeful diplomaţiei române a adresat ambasadorului elen urări de succes pe durata mandatului său în România, exprimând convingerea că relaţiile dintre cele două ţări vor fi intensificate, în continuare, atât la nivel bilateral, cât şi european, regional şi internaţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii