Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a ambasadorului Confederaţiei Elveţiene, Jean-Hubert Lebet

ro

25 Feb, 2014 20:06 537 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, l-a primit astăzi, 25 februarie 2014, în audienţă, pe ambasadorul Confederaţiei Elveţiene, Jean-Hubert Lebet.
A fost evocată dinamica pozitivă a relaţiei bilaterale în multiple domenii, precum şi substanţa şi consistenţa dialogului politic bilateral la nivel înalt. S-a subliniat importanţa menţinerii unui dialog constant între autorităţile române şi reprezentanţii mediului de afaceri elveţian din România.
A fost salutată excelenta colaborare româno-elveţiană  în domeniul implementării programelor finanţate prin contribuţia elveţiană.
În context, ministrul român de externe a reiterat invitaţia adresată omologului elveţian, Didier Burkhalter, de a vizita România în cursul acestui an.
Ministrul Corlăţean şi-a exprimat regretul și preocuparea pentru consecinţele referendumului prin care se aprobă introducerea de cote pentru limitarea imigraţiei inclusiv din statele membre ale Uniunii Europene şi a reiterat importanţa principiului liberei circulaţii a persoanelor, asumat de Elveţia în acordurile încheiate cu Uniunea Europeană. Cei doi interlocutori au discutat despre identificarea de soluţii  pentru a evita afectarea drepturilor  şi intereselor cetăţenilor români.
În cadrul discuţiilor a fost abordată situaţia din Ucraina, în contextul propunerii Elveţiei, în calitatea sa de Preşedinţie în exerciţiu a OSCE, de creare a unui Grup internaţional de contact pentru Ucraina sub coordonarea acestei organizaţii.  Ministrul Corlăţean a subliniat interesul României pentru această iniţiativă, în calitate de vecin direct al Ucrainei şi stat activ interesat de stabilitatea Ucrainei într-un cadru democratic.
Cei doi oficiali au stabilit menţinerea unui strâns contact pe toate temele de interes comun.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii