Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a ambasadorului agreat al Republicii Bulgaria în România

ro

06 Oct, 2016 17:01 886 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, l-a primit astăzi, 6 octombrie 2016, pe Todor Ivanov Churov, ambasadorul agreat al Republicii Bulgaria în România, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Cei doi interlocutori au exprimat satisfacţia faţă de evoluţiile pozitive înregistrate în ultimii ani pe plan bilateral, atât din perspectiva politico-diplomatică, cât şi economică. În context, au fost evocate vizitele premierului și președintelui României în Bulgaria din acest an, precum și creşterea semnificativă a nivelului schimburilor comerciale, de aproximativ 4 miliarde de euro. A fost evidenţiată necesitatea unei mai bune valorificări a potenţialului de cooperare sectorială, prin implementarea și diversificarea proiectelor în domenii precum sectorul energetic, transporturile, infrastructura, dezvoltarea regională.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii asupra cooperării româno-bulgare în cadrul UE și al NATO, în dosare de interes comun.
Demnitarul român l-a asigurat pe oficialul bulgar de întregul sprijin al autorităţilor române pentru îndeplinirea atribuţiilor sale pe durata mandatului în România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii