Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Andrei Marga a ambasadorului Republicii Slovace în România, Dagmar Repčeková, în vizită de rămas bun

ro

18 Jul, 2012 22:01 1017 Marime text

Ministrul afacerilor externe Andrei Marga a primit astăzi, 18 iulie, în vizită de rămas bun pe ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Slovace în România, E.S. Dagmar Repčeková, în vizită de rămas bun, la încheierea mandatului de ambasador al acestei ţări în România. Oficialul român a mulţumit doamnei Repčeková pentru activitatea susţinută în perioada misiunii în România şi pentru contribuţia la dezvoltarea relaţiilor româno-slovace.

În cadrul întrevederii interlocutorii au trecut în revistă nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale şi al proiectelor economice şi au apreciat că între cele două state există un potenţial semnificativ de dezvoltare. Ministrul Andrei Marga a exprimat dorinţa de a intensifica şi de a impulsiona cooperarea economică, dar şi investiţiile slovace în România. Totodată, a fost reliefată deosebita cooperare pe dosare de interes comun în cadrul Uniunii Europene, precum coordonarea în cadrul Grupului Prietenilor Coeziunii şi realizarea de proiecte economice în cadrul Strategiei UE pentru regiunea Dunării.

Ambasadorul Republicii Slovace a reafirmat sprijinul ţării sale pentru aderarea României la spaţiul Schengen, considerând că România îndeplineşte toate criteriile. Ministrul afacerilor externe a mulţumit pentru susţinerea constantă a Guvernului slovac pe acest dosar.

De asemenea, ambasadorul Dagmar Repčeková a apreciat sprijinirea minorităţii slovace şi cooperarea foarte bună în plan educaţional, subliniind cu satisfacţie existenţa cursurilor de limbă slovacă în cadrul instituţiilor de învăţământ din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii