Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primele zile ale participării României la Expo Yeosu 2012

ro

21 May, 2012 17:50 939 Marime text

Pavilionul României la Expoziţia Internaţională Yeosu 2012,inaugurată oficialla 12 mai 2012, a înregistrat în primele10zilede la deschidere un număr estimativ de 30.000 de vizitatori. În total, conform estimărilor realizate la nivelul organizatorilor, până în prezent au vizitatcomplexul expoziţionaldin Coreea de Sud aproximativ 347.100 de persoane.

Bilanţul primelor10 zile de participare a României la Expo Yeosu 2012 ne arată că efortul susţinut pe care l-am depus pentru conceperea şi implementarea unui nou proiect de promovare a potenţialului economic şi cultural al ţării noastre, dedicat în primul rând potenţialilor parteneri din spaţiul asiatic, începe să dea rezultate pozitive. Am reuşit să trezim interesul celor care trec pragul expoziţiei internaţionale de la Yeosu, ridicându-ne la standarde de înaltă tehnologie. Designul arhitectural de ultimă generaţie, bazat pe tehnologii inovative, precum realitatea augmentată sau aplicaţii kinect, ne situează pe un loc important în cadrul expoziţiei", a declarat Ferdinand Nagy, comisarul României la Expo 2010 şi preşedintele Biroului Internaţional pentru Expoziţii.

În cadrul Pavilionului României, vizitatorii au posibilitatea săobţină interactiv informaţii despreoportunităţile turistice, economice şi culturale oferite de ţara noastră, care sunt prezentate cu ajutorul unor tehnologii de ultimă generaţie. De asemenea, pentru ca una dintre tradiţiile cu care România se mândreşte este tradiţia culinară, în cadrul pavilionului vizitatorii au ocazia să deguste preparate tradiţionale româneşti, foarte apreciate de către publicul coreean.

Tematica principală pentru conceptul naţional în cadrul expoziţiei este Delta Dunării şi se înscrie în tematica generală a Expo Yeosu 2012 - „The Living Ocean and Coast: Diversity of Resources and Sustainable Activities".Arhitectura și webdesignul Pavilionului României la Yeosu a fost realizat de către arhitectul român Andrei Mihăilescu şi implementat de compania coreeană A&A Company Co.,Ltd.

Informaţii actualizate, fotografii și imagini video se regăsesc pe site-ul oficial al Pavilionului României la Expo Yeosu 2012: http://www.royeosu2012.ro/ şi site-ul MAE: http://www.mae.ro/expo-2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii