Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima reuniune a grupului de lucru inter-ministerial privind situaţia din Siria

ro

06 Mar, 2012 22:07 692 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a participat astăzi, 6 martie 2012, la prima reuniune a grupului de lucru inter-ministerial privind situaţia din Siria.

În cadrul reuniunii, reprezentanţii MAE au realizat o scurtă informare asupra situaţiei din Siria şi au prezentat măsurile întreprinse până în prezent pentru sprijinirea cetăţenilor români din această ţară.

Astfel de reuniuni vor fi organizate periodic, cu scopul de a asigura o coordonare inter-ministerială adecvată şi o informare unitară cu privire la acţiunile întreprinse pe linie consulară, precum şi pentru identificarea celor mai bune modalităţi de sprijin a cetăţenilor români din Siria.

Informaţii suplimentare

Reamintim că la nivelul MAE a fost creată o celulă de criză, coordonată de directorul politic al MAE. Activitatea celulei de criză constă în gestionarea aspectelor care decurg din evoluţia situaţiei politice şi de securitate din Siria, inclusiv în ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români, coordonarea mecanismului de consultare inter-instituţională, precum şi cu partenerii externi.

Această structură asigură şi coordonarea activităţilor de asistenţă desfăşurate la nivelul Departamentului Consular, unde funcţionează o linie telefonică dedicată - +40.21.319.21.37 - la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează şi cu această ocazie recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita călătoriile în această ţară, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian, să-l părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre).

Ministerul Afacerilor Externe solicită cetăţenilor români prezenţi pe teritoriul Siriei să contacteze Ambasada României la Damasc (prin telefon, fax sau internet), pentru a-şi înregistra prezenţa şi transmite propriile coordonate, precum şi pe cele ale rudelor lor, astfel încât, în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, să poată beneficia, la cerere, de asistenţa statului român.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii