Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:02 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 150.000 de elevi au participat la activitatile organizate de MAI in cadrul programului „Scoala altfel - Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

ro

13 Apr, 2014 14:56 1137 Marime text
Peste 150.000 de elevi au participat, la nivel național, la activităţile organizate în această săptămână de structurile Ministerului Afacerilor Interne, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.
 
Ca urmare a dispoziției viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, Ministerul Afacerilor Interne a participat și în acest an, în calitate de partener al Ministerului Educației Naționale, la acest program național.
 
Începând de luni, 7 aprilie a.c., structurile Ministerului Afacerilor Interne şi-au deschis porţile primind vizita elevilor din unităţile de învăţământ, prilej cu care au participat la diverse demonstrații organizate de către poliţişti, jandarmi, pompieri şi alţi angajaţi ai MAI.
 
La Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, tinerii au avut ocazia să experimenteze, alături de studenţii de la Poliţie şi Jandarmerie, modul în care decurge o zi de curs într-o unitate de învăţământ militară.
 
Elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie al MAI au constituit un alt punct de atracţie pentru elevii din Capitală care s-au putut urcat la manşa acestora, alături de piloți.
 
Prezenţi în şcolile şi liceele din Capitală, poliţiştii au participat la lecții interactive, adaptate la nivelul de cunoaştere al elevilor, pe teme de interes pentru grupurile ţintă, pornind de la educaţie rutieră sau siguranţă pe Internet, până la prevenirea consumului de substanţe psihoactive și a traficului de fiinţe umane.
 
Porţile Inspectoratului General al Jandarmeriei Române şi ale Brigăzii Speciale de Intervenţie „Vlad Ţepeş” au fost deschise pentru elevii bucureşteni care au avut ocazia să viziteze sălile de antrenament ale jandarmilor. Totodată, le-au fost prezentate diferitele ţinute ale jandarmilor folosite în misiuni şi tehnică din dotare.
 
În unitățile și subunitățile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealu Spirii” al Municipiului Bucureşti, elevii, împreună cu cadrele didactice, au asistat la exerciţii demonstrative care au avut şi rolul de a-i învăța cum să reacționeze în cazul unor situaţii de urgenţă .
 
Activităţi similare s-au desfăşurate în toate structurile Ministerului Afacerilor Interne atât la nivel central, cât şi local.
                            
                                                   DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii