Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, la Adunarea Generală a Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Dezvoltare din România (FOND)

ro

01 Apr, 2015 09:21 976 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a participat, astăzi, 31 martie 2015, la sesiunea tradiţională MAE - FOND din cadrul Adunării Generale a acestei organizaţii, care a avut loc în Bucureşti,  la Impact Hub.
Principala temă a intervenţiei secretarului de stat a vizat priorităţile MAE pentru anul 2015 - Anul European pentru Dezvoltare (AED 2015), în domeniul cooperării pentru dezvoltare şi oportunităţile de colaborare cu societatea civilă în acest sens.
Radu Pdgorean a subliniat că planul naţional de lucru referitor la AED 2015 a fost deja aprobat de către Comisia Europeană şi va fi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Planul conţine o serie de evenimente diverse care au ca scop sporirea gradului de conştientizare asupra tematicilor de dezvoltare în rândul unor categorii diverse de audienţă, cum ar fi tineri, media, studenţi, mediul academic şi societatea civilă.
Secretarul de stat a exprimat apreciere pentru modul în care s-au dezvoltat proiectele FOND, în special cele deja tradiţionale, implementate în parteneriat cu MAE, precum Şcoala Română de Dezvoltare, Forumul ONG-urilor la Marea Neagră, Forumul ONG-urilor din România şi Republica Moldova. Radu Podgorean a felicitat, totodată, FOND pentru reuşita de a avea un reprezentant, prin doamna Olivia Baciu, în Bordul CONCORD, platforma europeană de federaţii naţionale a ONG-urilor pentru dezvoltare.
 
Informaţii suplimentare:
Uniunea Europeană a desemnat 2015 Anul European pentru Dezvoltare.
Primul An European destinat afacerilor externe, AED 2015 va oferi oportunități de implicare pentru cetăţeni și va arăta angajamentul UE la eradicarea sărăciei globale. Motto-ul Anului European pentru  Dezvoltare este: ”Lumea noastră, demnitatea noastră, viitorul nostru”.
MAE, în calitate de coordonator național al politicii de cooperare pentru dezvoltare, a desemnat Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare ca partener de implementarea planului național de lucru pentru AED 2015.
Mai multe informaţii referitoare la AED 2015 puteţi găsi pe site-ul www.mae.ro şi www.aod.ro.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii